El Consell Comarcal del Gironès presenta la 11a edició del programa “Mou-te: Senderisme Guiat al Gironès 2020”

Comparteix-ho amb els teus amics:

El Consell Comarcal del Gironès presenta la 11a edició del programa “Mou-te: Senderisme Guiat al Gironès 2020”

El programa “Mou-te: Senderisme Guiat al Gironès” impulsat per l’Àrea de Turisme  del Consell Comarcal del Gironès i els Guies de Natura de la comarca celebra enguany  la seva 11a edició i proposa, un any més, un programa anual de passejades guiades per  tal de conèixer l’entorn dels municipis del Gironès.

Es tracta d’una activitat consolidada  i arrelada en el territori però que cada any atrau a més persones tal com es va  demostrar a la passada edició en assolir la xifra rècord de 693 participants totals al  llarg de l’any.

Enguany el programa compta amb un total 21 sortides, tres més que l’any anterior, repartides al llarg de l’any (excepte juliol i agost) que es fan en companyia d’un guia de  natura que proposa al participant descobrir, enflairar i emocionar-se amb el patrimoni  natural i cultural, tot coneixent els orígens, les tradicions i les particularitats del  municipi que es visita.

El programa inclou sortides de diferents dificultats i, tot i que la gran majoria són aptes  per a tots els públics, aquest any s’ha decidit augmentar el nombre de sortides de  nivell mig i alt, a petició dels mateixos participants.

Com a novetat enguany s’ha incorporat la nova ruta “Divisant la capital” que resseguirà  els diferents punts elevats que trobem a l’entorn de la ciutat de Girona. Aquesta  sortida, juntament amb les tradicionals de Rocacorba i Sant Roc de la Barroca, serà de  nivell alt i tindrà una durada de 6 hores aproximadament.

També s’han recuperat rutes que feia anys que no es feien, com per exemple la “Vall  dels Poetes” a Girona o “Bosc i castell de Cartellà” a Sant Gregori. Aquesta última, a  més, serà al desembre i coincidirà amb l’obertura del Pessebre de Can Roseta on es farà una visita de la mà de l’artesana Remei Mulleras per acomiadar la temporada.

Hi ha altres rutes, en canvi, que ja són tradicionals i que es mantindran aquest any,  com el cas de la sortida al Volcà de la Crosa a Aiguaviva o El Puig de Cadiretes a  Llagostera, pel gran èxit que solen tenir entre el públic.

Com cada any, també hi ha sortides que es complementen amb tastos de productes  per tal de donar a conèixer els productors locals i convertir-los en atractius turístics de  la nostra destinació. Com és el cas del iogurt la Granja La Selvatana o els vins del celler  Pago Diana de Sant Jordi Desvalls. Amb aquestes activitats complementàries  s’aconsegueix que tots els sentits siguin presents durant la vista, el gust també.

En aquesta onzena edició es compta un any més amb la col·laboració de l’empresa  Aigües de Sant Aniol que obsequia als participants amb una ampolleta d’aigua.