El conseller Ciuraneta visita les instal·lacions de de l’empresa Miquel Avícola, S.A. i la Cooperativa la Fageda

Comparteix-ho amb els teus amics:

El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació, Jordi Ciuraneta, acompanyat del director dels Serveis Territorials a Girona, Vicenç Estanyol, s’ha desplaçat avui a les comarques del Pla de l’Estany i la Garrotxa, on ha visitat les instal·lacions de l’empresa Miquel Avícola, S.A. ubicada a Palol de Revardit (Pla de l’Estany), així com la Cooperativa La Fageda, a Santa Pau (Garrotxa).

El conseller Ciuraneta visitant la Cooperativa la Fageda
El conseller Ciuraneta visitant la Cooperativa la Fageda

Miquel Avícola, SA disposa de granges especialment concebudes per a la recria de reproductores, tant pesades com lleugeres. La recria es realitza en naus fosques, sota el sistema de “tot dins, tot fora” en lots d’una sola edat. Després del període de recria (aproximadament d’un dia fins a les vint setmanes de vida), les reproductores es traslladen a granges de posta, on romanen durant tot el període de producció.

Els ous es recullen diàriament de les granges per a la seva selecció i emmagatzematge en la cambra de conservació. Durant tota la seva vida, les condicions de les reproductores estan sota la supervisió d’un equip tècnic veterinari.

Les granges de posta estan automatitzades i compleixen les normes de qualitat d’estàndard europeu, i estan adequades a les darreres normatives europees sobre benestar animal, zoonosi i medi ambient.

En la seva visita, el conseller ha volgut destacar la importància del sector avícola en el si de l’economia catalana i també respecte a la resta de l’Estat amb xifres, i és que Catalunya compta amb un total de 118 explotacions de gallines ponedores amb 237 naus i amb una capacitat per a prop de 5 milions d’aus.

L’empresa Miquel Avícola, SA és una de les empreses adaptades a la normativa europea referent a les explotacions de gallines ponedores. Aquest ha estat un dels principals reptes del sector avícola els darrers anys, un procés llarg, que ha fet que molts es quedessin pel camí, i per això el conseller ha volgut trametre el seu sincer reconeixement als qui han fet l’esforç d’adaptació. Així, el conseller Ciuraneta ha explicat que “el Departament ha estat al vostre costat al llarg d’aquest procés i continuarà estant-hi en tot allò relatiu a l’alimentació i la sanitat animal.”

Cooperativa la Fageda

Ciuraneta també ha volgut conèixer de primera mà les instal·lacions i els processos de producció d’aquesta cooperativa que dóna feina a 163 persones amb certificat de discapacitat i a 124 professionals dedicada a la producció de postres làcties. Aquests productes es comercialitzen a través de 1.600 punts de venda, en les principals empreses de distribució i en les institucions hospitalàries. La Fageda s’ha convertit en el tercer fabricant de iogurts de Catalunya. El conseller ha valorat la gran tasca que desenvolupa la cooperativa en la integració sociolaboral de les persones que pateixen discapacitat intel·lectual o trastorns mentals severs. “Les activitats productives de la cooperativa són eminentment agrícoles i s’ha creat un projecte econòmicament viable, respectuós amb les persones, els animals i el medi ambient”, ha volgut deixar clar Ciuraneta.

El conseller ha explicat que empreses com la que ha visitat avui s’han posat al dia i que poden servir d’exemple, de manera que l’experiència en l’adaptació és un gran punt a favor.

Imatge d'enllaç permanent incrustada