El conseller de Polítiques digitals de la Generalitat Jordi Puigneró ha presidit l’acte de cloenda del Robolot més digital de la seva història

Comparteix-ho amb els teus amics:

El conseller de Polítiques digitals de la Generalitat Jordi Puigneró ha presidit aquest dissabte l’acte. S’hi ha pogut veure projectes d’impressió en 3D i un mapping

Imagen

El Robolot 2020 ha arribat aquest dissabte al seu punt i final amb un acte especial de cloenda i lliurament de premis. Després d’una edició 100% digital, el certamen de robòtica didàctica referent a Catalunya, ha volgut organitzar un tancament presencial subjecte a una sèrie de mesures. L’acte de cloenda ha tingut lloc al Passeig Bisbe Guillamet d’Olot. Les mesures sanitàries del Covid19 han obligat a limitar l’aforament presencial però, per tal d’arribar a tothom, s’ha enregistrat tot l’esdeveniment i, posteriorment, s’emetrà en format digital. L’esdeveniment ha comptat amb la presència del conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat, Jordi Puigneró, així com l’alcalde d’Olot, Pep Berga, que ha destacat “la importància d’un esdeveniment que converteix la ciutat en pionera en noves tecnologies aplicades des de l’Educació a tots els àmbits de la vida i que atrau a totes les franges d’edat”.

Imagen

Projecció dels projectes guanyadors del Robolot 2020

L’acte de cloenda ha començat amb la projecció dels diferents projectes guanyadors del Robolot online. S’han pogut veure els 11 treballs fets per nenes i nens de 8 a 15 anys que han estat seleccionats en el Concurs de Reptes 3D. Recordem que era un concurs a on es proposava dissenyar salvaorelles personalitzats per als sanitaris. També s’han pogut veure altres accessoris que han elaborat els 35 participants al curs de “creació, disseny i impressió 3D online”, patrocinat per l’empresa Embotits Espuña i per Robolot Team, i impartit per les formadores d’Innova Didàctic durant els dies de confinament.

L’activitat amb més èxit del Robolot 2020 ha estat la de programació de Reptes amb ArduinoBlocks. S’hi han inscrit més de 300 alumnes de centres de Catalunya i de la resta de Comunitats Autònomes i, finalment, s’han presentat 127 projectes vàlids. En aquesta categoria, a banda de premiar als participants de forma individual, també s’han distingit dos centres escolars, un de català i un altre de la resta de Comunitats Autònomes participants.

Presentació del mapa interactiu de dades de qualitat de l’aire

L’acte de clausura del Robolot 2020 també ha estat l’escenari d’un projecte en el que han participat un centenar de professors de 80 centres educatius de Catalunya. Porta per títol “Aprèn IOT mesurant la qualitat de l’aire” i ha estat impartit als Instituts de Ciències de l’Educació de quatre universitats catalanes (UdG, UPC, UdL i URV), per part de col·laboradors de Robolot Team amb el suport del Departament d’Educació de la Generalitat. El resultat d’aquesta formació ha estat la creació d’unes estacions de mesura de qualitat de l’aire. En aquests moments ja n’hi ha 50 en funcionament a través de les quals podem conèixer els nivells d’humitat, temperatura, NO2, micropartícules i CO del centre educatiu a on estan instal·lades. A l’acte de dissabte s’’ha pogut visualitzar un mapa obert on s’han vist reflectits tots aquests paràmetres.

Un mapping a la façana de l’Ajuntament d’Olot

I finalment l’acte ha acabat amb la projecció d’un mapping a la façana de l’Ajuntament d’Olot. Entre tots els projectes presentats durant l’edició d’enguany, s’han seleccionat 12 treballs que s’han projectat com a colofó final a l’acte de cloenda del Robolot 2020. Recordem que la temàtica del Concurs de Mappings ha estat l’agraïment a tots els sanitaris per la seva feina durant la pandèmia del COVID19.

Info i fotos: Ajunt. Olot

Comparteix-ho amb els teus amics: