El conseller d’Empresa i Ocupació del Govern de Catalunya, Felip Puig, inaugura la nova Plaça Mercat d’Olot

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’ha inaugurat, aquest vespre, el conseller d’Empresa i Ocupació del Govern de Catalunya, Felip Puig. Ho ha fet acompanyat, entre altres autoritats, de l’alcalde d’Olot Josep M. Corominas; del director general de Comerç, Josep M. Recasens, i del president de l’Associació de Placers d’Olot, Jordi Vilarrasa. L’edifici consta de 3.900 m quadrats, repartits en tres plantes: la baixa, amb 15 parades i 7 locals i un espai polivalent apte per a demostracions i tallers a la part superior; la planta -1, amb la primera botiga a la comarca de Mercadona; i la -2 amb una vuitantena de places d’aparcament.

[vimeo url=”https://vimeo.com/113104179″ width=”560″ height=”315″]

A partir d’un concurs d’idees guanyat per l’equip format per l’estudi d’arquitectura olotí Land i Simó Roca amb el projecte Umbracle, la construcció i explotació del nou Mercat es va adjudicar per concurs públic, per un import proper als 8 MEUR, a l’empresa Rubau Tarrés, que en aquests darrers 17 mesos d’obra ha tingut la sensibilitat d’anar incorporant nombrosos industrials de la comarca al procés d’enderroc, de moviment de terres, de construcció i de serveis i acabats de l’equipament.

El nou Mercat ha suposat l’ocupació d’una cinquantena de garrotxins, repartits entre la botiga de Mercadona i reforços dels mateixos placers. També s’ha aprofitat per reurbanitzar l’entorn, obrint comercialment la façana del c. Antoni Llopis amb nous locals, i limitant l’accés de vehicles a la plaça de l’Hospital.

mercatolot

La reordenació de l’antic aparcament, ara de sentit únic i amb entrada per la plaça de l’Hospital i sortida per la plaça dels Coloms, que es remodelarà completament amb la incorporació d’un parc infantil amb elements inspirats en la faràndula, ha estat una altra millora que s’ha introduït al projecte inicial.

Proximitat en la producció i en el tracte
A banda de la innegable proximitat en el tracte que ofereixen els mercats, un dels distintius de qualitat del d’Olot és la seva àmplia i variada oferta i la seva especialització, d’acord amb un mix comercial en què conviuen productors directes de làctics, carns i embotits, verdures i hortalisses, peix fresc i salat, conserves, croquetes d’autor, fruits secs, pastisseria per emportar, fleca artesanal, pasta fresca, pesca salada, confitats…

Els placers amplien l’horari d’obertura
Amb motiu de l’entrada en servei del nou Mercat d’Olot, els placers amplien l’horari d’obertura al públic, que de dilluns a divendres serà de 8 del matí a 7 de la tarda ininterrompudament, i els dissabtes de 8 del matí a 3 de la tarda.

Un mercat energèticament eficient i sostenible
Un altre atractiu més del nou Mercat d’Olot és la seva eficiència energètica. A banda de l’estructura de vidre que embolcalla l’edifici i que ajuda a regular la temperatura interior deixant entrar un 28% de la calor solar i aïllant-lo durant els mesos més freds de la temperatura exterior, l’altre aspecte bàsic per a la sostenibilitat del Mercat és l’ús de tres fonts d’energia renovables per a la generació de la calefacció i de l’aigua calenta sanitària.
Això s’aconseguirà amb els 24 pous de geotèrmia construïts en el subsòl de la plaça, amb la caldera de biomassa i bombes geotèrmiques que s’instal·laran a la futura Sala de les Energies, amb seu a l’edifici veí de l’antic l’hospital Sant Jaume, i amb les plaques solars fotovoltaiques de la coberta de l’edifici del nou Mercat, un dels cinc elements de l’illa energètica que, sota la direcció de Wattia Innova i Gas Natural, es posarà en marxa i alimentarà també l’hospital Sant Jaume, el geriàtric de La Caritat, el del Montsacopa i la resta de l’edifici de l’Hospici, seu del Museu de la Garrotxa.

Mercadona obre la seva primera botiga a la comarca
Aquest nou supermercat ha suposat una inversió d’1,8 milions d’euros i disposa d’una plantilla de 38 treballadors amb ocupació estable i de qualitat.
El centre, el primer que la companyia obre a la comarca de la Garrotxa, té una superfície de sala de vendes de 1.600 metres quadrats, on s’ubiquen totes les seccions habituals de la companyia: carnisseria, xarcuteria, perfumeria, alimentació envasada, begudes i drogueria. Així mateix, la botiga disposa de zones de descans i vestuaris per als treballadors, així com d’una sala de formació també destinada a la plantilla. En la construcció han participat 35 proveïdors que han donat feina a 140 persones durant la fase d’obra.
L’horari d’obertura del supermercat és de dilluns a dissabte, d’1/4 de 10 del matí a 1/4 de 10 del vespre. D’altra banda, cal destacar el caràcter ecoeficient del supermercat, que incorpora un conjunt de mesures (com ara recuperadors de calor, il•luminació més eficient, temporitzadors i portes automàtiques) que redueixen fins a un 20% el consum energètic.
Aquest nou projecte se suma als 27 mercats on Mercadona ja és present, i és una mostra més de la seva aposta decidida per la recuperació dels mercats municipals amb l’objectiu de potenciar el comerç urbà.

Comparteix-ho amb els teus amics: