El conseller Puigneró anuncia una inversió de més de 3 milions d’euros per fer arribar la fibra òptica de la Generalitat a dos trams de la Selva i la Garrotxa

Comparteix-ho amb els teus amics:

El conseller Puigneró anuncia una inversió de més de 3 milions d’euros per fer arribar la fibra òptica de la Generalitat a dos trams de la Selva i la Garrotxa

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha presentat avui els dos projectes, aprovats pel Govern de la Generalitat, de desplegament de la fibra òptica de la Generalitat als trams Vidreres-Santa Coloma de Farners-La Vall d’en Bas.

Pel que fa al projecte del tram Vidreres-Santa Coloma de Farners, les obres suposaran una inversió de 800.000 euros, per estendre 12 quilòmetres més de fibra òptica, que se sumaran als 167 ja existents a la comarca. La comarca fa un salt amb aquest projecte, que permetrà oferir fibra òptica de la Generalitat a un total de 8.275 habitants nous (6.093 habitants de Sils i 2.182 de Riudarenes). D’aquesta manera, la comarca passarà de tenir vuit municipis connectats (Blanes, Caldes de Malavella, Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, Riudellots de la Selva, Santa Coloma de Farners, Vidreres i Vilobí d’Onyar) a tenir-ne deu amb la incorporació de Sils i Riudarenes.

Amb el projecte del tram Santa Coloma de Farners-La Vall d’en Bas, s’oferirà accés a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat a 16.352  habitants nous (383 habitants de Brunyola, 5.599 d’Anglès, 1.946 de la Cellera de Ter, 2.298 d’Amer, 1.683 de les Planes d’Hostoles, 1.371 de Sant Feliu de Pallerols i 3.072 de la Vall d’en Bas). Amb una inversió de 2.450.000 euros, s’estendran 38,6 quilòmetres nous de fibra òptica de la Generalitat, que connectaran set municipis nous: Brunyola i Sant Marti Sapresa, Anglès, La Cellera de Ter, Amer, Les Planes d’Hostoles, Sant Feliu de Pallerols, Vall d’en Bas.

Impuls al desplegament de la fibra òptica

Les obres, previstes per al 2021, s’inclouen en l’acord de Govern del 4 d’agost per accelerar el desplegament de la xarxa de fibra òptica al territori.

Cal recordar que l’acord de Govern preveu un increment de 57 milions d’euros més d’inversió, que se sumen als 13,5 que ja estan en execució per connectar les capitals de comarca. D’aquest increment, 19.536.860 euros es destinen a les comarques gironines i 4 milions d’euros s’inverteixen a la comarca de La Selva i municipis veïns.

D’aquesta manera, el Govern destinarà fins al 2021 un total de 70 milions d’euros en l’extensió de la xarxa de fibra òptica arreu del territori amb l’objectiu de connectar tots els municipis de més de 50 habitants. En total, més de 6.000 quilòmetres de fibra que garantiran la connectivitat, l’equilibri territorial i la cohesió social a tot el país.

El projecte del Govern d’articular una xarxa de fibra òptica neutra, oberta i amb una tarifació pels serveis de connectivitat independent de la distància ha demostrat la seva efectivitat per fomentar el desplegament de xarxes finalistes per part dels operadors. Gairebé la totalitat dels municipis que disposen de xarxa de fibra òptica de la Generalitat, tenen demanda per part d’operadors privats.

Info: gencat.cat