El copilot del vol de Germanwings va rebre tractament per “tendències suïcides” fa anys, segons la fiscalia de Düsseldorf

Comparteix-ho amb els teus amics:

El copilot del vol de Germanwings, Andreas Lubitz, va estar en tractament psiquiàtric per “tendències suïcides”, segons ha assegurat aquest dilluns la fiscalia de Düsseldorf. “Fa diversos anys, abans d’obtenir la seva llicència de pilot, el copilot va estar durant un període llarg de temps en tractament per tendències suïcides evidents”, indica el comunicat fet públic per la fiscalia alemanya. El text assenyala, però, que des de llavors Lubitz no havia mostrat un comportament agressiu ni tendències suïcides. La fiscalia també ha volgut remarcar que no té proves clares que justifiquin el motiu pel qual Lubitz va estavellar l’avió contra els Alps, i que no els consta cap malaltia física.

ACN Imatge de Andreas Lubitz extreta de la xarxa social Facebook.
ACN Imatge de Andreas Lubitz extreta de la xarxa social Facebook.

El comunicat del fiscal remarca que “fins recentment” Lubitz havia visitat doctors, que li havien donat “baixes mèdiques, sense que es constatés cap tendència suïcida ni agressiva vers als altres”. La fiscalia ha confirmat que la documentació mèdica que es va trobar a casa del copilot no demostrava, en cap cas, que en l’actualitat estigués en tractament per tendències suïcides.

El tractament per risc de suïcidi va ser durant la formació de Lubitz com a pilot, durant el període en què va deixar les classes i del qual la pròpia Germawings havia informat la setmana passada. La informació de la fiscalia s’ha fet pública després que la Clínica Universitària de Düsseldorf entregués als investigadors l’historial mèdic del copilot.

Andreas Lubitz va estavellar l’avió de Germanwings contra els alps francesos, provocant la seva mort i la de les 149 persones que anaven a l’aparell, que feia la ruta entre Barcelona i Düsseldorf. Entre les víctimes, hi havia 53 persones residents a Catalunya.

Brussel·les (ACN)

Comparteix-ho amb els teus amics: