El copilot Lubitz hauria patit “depressions i atacs d’angoixa”, segons el ‘Bild’

Comparteix-ho amb els teus amics:

El copilot de Germanwings Andreas Lubitz tenia greus problemes psiquiàtrics, segons publica aquest divendres el tabloide alemany ‘Bild’. Segons el seu historial mèdic, el 2009 havia patit “depressions i atacs d’angoixa” que el van obligar a interrompre la seva formació de pilot. El diari assegura que el centre aeromèdic de Lufthansa li ha confirmat que va avisar les autoritats federals de transport aeri, la Lufthart Bundesant, que Lubitz havia patit un “episodi depressiu profund però decreixent”. També el ‘The Times’ informa que Lufhansa sabia que actualment passava per una “crisi en la seva vida personal”.

Duran la seva estada a Phoenix (Arizona, EUA), fins i tot va arribar a ser declarat inapte per volar i el seu historial alerta de la necessitat d’un “seguiment mèdic regular especial”, segons el ‘Bild’. El diari també revela que el comandant de l’A320 va fer servir una destral que hi havia a l’avió per intentar obrir la porta de la cabina de l’avió que Lubitz havia bloquejat des de dins. L’aerolínia ha confirmat al tabloide que efectivament a bord de l’aparell hi ha una destral, que “forma part de l’equip de seguretat”.

El president de Lufthansa, matriu de Germanwings, Carsten Spohh, va assegurar aquest dimecres que Sphor havia superat “al 100% totes les proves mèdiques i psicològiques” i tenia un expedient i una actitud “impecable”. “Seleccionem amb gran cura els nostres pilots i intentem posar l’accent sobre la seva capacitat psicològica abans que puguin prendre el comandament d’un avió”, va explicar Spohh. El mateix dirigent va admetre que el copilot va interrompre la seva formació el 2009 durant uns mesos per causes que no va aclarir, però va assegurat que és “habitual” i que, en qualsevol cas, abans de reprendre els estudis va tornar a superar els exàmens mèdics i els tests psicològics.

Brussel·les (ACN)

Comparteix-ho amb els teus amics: