El Costa Magica bat el rècord de creueristes que arriben al port de Palamós amb 2.740 passatgers

ACN El creuer Costa Magica ha batut un rècord de passatgers al port de Palamós el 22 d'octubre del 2015. Pla general del vaixell amb passatgers sortint-ne.
Comparteix-ho amb els teus amics:

L’impacte econòmic de la visita del creuer es xifra en 137.400 euros

El Costa Magica ha atracat al port de Palamós (Baix Empordà) batent el rècord de passatgers que fins ara havia portat un creuer a la Costa Brava. Ha transportat 2.740 turistes de creuer majoritàriament italians i 950 tripulants al municipi. És un vaixell de la companyia italiana Costa Cruceros que ha fet la tercera escala d’aquest any a Palamós. Aquesta temporada haurà portat 7.170 turistes de creuer. Es calcula que els passatgers d’aquest dimarts deixaran al territori uns 137.400 euros, a raó d’uns 62 euros de mitjana per turista. El vaixell ha salpat aquesta tarda cap a Savona (Itàlia).

ACN El creuer Costa Magica ha batut un rècord de passatgers al port de Palamós el 22 d'octubre del 2015. Pla general del vaixell amb passatgers sortint-ne.
ACN El creuer Costa Magica ha batut un rècord de passatgers al port de Palamós el 22 d’octubre del 2015. Pla general del vaixell amb passatgers sortint-ne.

Nou rècord al port de Palamós aquest dimarts. Aquest cop ha estat el Costa Magica de la companyia Costa Cruceros que ha portat 7.170 turistes, la majoria italians, la xifra més alta de passatgers que un creuer havia dut fins ara en un port de la Costa Brava.

El Costa Magica és un vaixell de la companyia italiana Costa Cruceros que avui ha fet la tercera escala d’aquest any a Palamós. En total haurà portat 7.170 turistes de creuer aquesta temporada.

El vaixell ha arribat a las 8h. procedent del port d’Arrecife (Lanzarote) i ha salpat a les 14h cap al port italià de Savona. El creuer té una eslora de 272 metres, una mànega de 35,5 metres, un calat de 8,3 metres i un arqueig brut de 102.587 tones.

Dels serveis a bord del vaixell destaquen quatre piscines, una de les quals és per a nens, quatre restaurants, sis bars, dos salons, discoteca, sala de ball, teatre, casino, biblioteca, sales de reunions, una pista poliesportiva i un centre de salut.

Una despesa mitjana de 62 euros per passatger

Segons estudis del sector, cada passatger de creuer que visita un port escala es gasta una mitjana de 62 euros, calculant que desembarca un 75% del passatge. Les despeses d’aquests turistes de creuer inclouen excursions, restauració, compres, transports i prestacions de serveis al passatgers. També es calcula que en un port escala desembarca el 50% de la tripulació, amb una despesa mitjana de 21 euros per tripulant. De fet, el sector turístic és una peça clau per a la dinamització econòmica del conjunt del territori i l’activitat creuerística potencia els ports i les seves destinacions i contribueix a l’impuls del turisme.

La companyia Costa Cruceros amb seu a Gènova és l’operador europeu amb la flota més gran, un total de 25 creuers als quals se’n sumaran dos més l’any 2016. Costa forma part del grup Carnival Corporation. Palamós (ACN).