El delegat del Govern a Girona, Pere Vila, visita LC Paper i La Fageda

Comparteix-ho amb els teus amics:

El delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Pere Vila, ha visitat avui les instal·lacions de l’empresa LC Paper a Besalú i de La Fageda a Santa Pau, acompanyat pel director dels Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement, Josep Polanco, i el delegat d’ACCIÓ a Girona, Ferran Rodero.

El fabricant de paper tissú LC Paper va assolir el mes de gener un rècord d’exportacions, que van arribar al 58,7% del total de les 4.000 tones que va produir, amb França, Emirats Àrabs i Estats Units com a principals destins. L’empresa va tancar l’exercici de 2018 amb 46.000 tones de paper fabricades, la majoria d’elles en règim d’emissions neutres. L’empresa posa èmfasi en la reducció de l’impacte ambiental en tot el procés de fabricació i en aquesta línia tots els productes de LC Paper tenen la certificació Ecolabel i la forestal PSFC. A més, l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic ha certificat la reducció anual del 17% d’emissions de CO2 entre 2016 i 2017.

Respecte La Fageda, la visita del delegat del Govern coincideix amb la fase de renovació de les seves instal·lacions. La Fageda és el segon fabricant de iogurt de Catalunya, a banda d’elaborar gelats i melmelades i de portar una granja de vaques de llet. La Fageda va néixer a Olot l’any 1982 i cinc anys més tard es va traslladar a la finca actual de Mas Els Casals, al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, on desenvolupa diverses activitats agropecuàries. El 60% de la plantilla de la fundació presenta una discapacitat psíquica o un malaltia mental crònica.

Info i fotos: generalitatgirona.gencat.cat