El Departament de Justícia destina 331.720€ a subvencionar els jutjats de pau de les comarques de Girona

Comparteix-ho amb els teus amics:

Juan R. Lejarza d´Argelaguer

El Departament de Justícia destina 331.720 euros a subvencions per als jutjats de pau dels Ajuntaments de les comarques de Girona. Com cada any, el Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya atorga una subvenció als municipis on hi ha jutjat de pau, per tal de sufragar les despeses de sous dels funcionaris d’aquests òrgans judicials; que en la realitat no tenen cap ús, per part dels ciutadans, que desconeixen la seva existència.

Les subvencions es reparteixen d’acord amb la xifra oficial d’habitants de cadascuna de les poblacions segons el padró, referit a 1 de gener de 2013. Hi ha un total de deu grups de classificació, que percebran la quantia individual.

Per exemple per a jutjats de pau de localitats de 40.000 habitants o més es destinen 8.000 euros i els de municipis de fins a 499 habitants, 800 euros. I en canvi, una població gironina per exemple que té entre 7.000 i 10.999 habitants, la quantitat que es rep per sufragar les despeses dels seus jutjats de pau, el Departament de Justícia les subvenciona amb 4.650 euros.

Els ajuntaments de la Garrotxa i segons la classificació, percebran la quantia individual que s’indica:

Grup I fins a 499 habitants 800 € – Grup II entre 500 i 999 habitants 855 € – Grup III entre 1.000 i 2.999 habitants 1.650 €.

La Llei orgànica del poder judicial preveu que hi pugui haver una única secretaria per a diversos jutjats de pau, la Garrotxa disposa de 2 Secretarias Agrupades: LA SECRETARIA AGRUPADA NÚM. 20, que donà servei als pobles de: Argelaguer, Besalú, Beuda, Castellfolit de la Roca, Maià de Montcal, Sales de Llierca, Sant Joan les Fonts, Sant Ferriol, Tortellà i Vall de Bianya. Llocs de treball Secretaries 10. Seu Sant Joan les Fonts al Ajuntament.

LA SECRETARIA AGRUPADA NÚM. 28 donà servei als pobles de: Vall d’en Bas, Les Planes d’Hostoles, Les Preses, Riudaura, Sant Aniol de Finestres i Sant Feliu de Pallerols. Llocs de treball Secretaries 6. Seu La Vall d’en Bas.

Els municipis de Mieres, Montagut i Oix, Olot, Sant Jaume de Llierca i Santa Pau es mantenen independets, sense agrupació.

Els jutjats de pau són òrgans unipersonals amb jurisdicció al terme municipal i se situen en tots aquells municipis on no hi ha jutjat de primera instància i instrucció. A Catalunya hi ha actualment 898 jutjats de pau i rebran una subvenció total de 16 milions d’euros per aquest any 2014.