El Departament de Salut confirma quatre casos nous de coronavirus a Catalunya

Comparteix-ho amb els teus amics:

El Departament de Salut confirma quatre casos nous de coronavirus SARS-CoV-2 a Catalunya.

Són un home de 30 anys i de Barcelona, que va estar amb persones que van viatjar a Itàlia; una dona de 61 anys, de Barcelona, que és un contacte d’un cas anteriorment confirmat; un home de 51 anys, de Barcelona, també contacte d’un cas anterior confirmat, i una dona de 86 anys, de Barcelona, que ha estat en contacte amb un cas també confirmat. Tots els casos són lleus.

Salut recorda les mesures preventives d’higiene genèriques a seguir de protecció individual enfront de malalties respiratòries:

  • Rentar-se les mans sovint amb aigua i sabó o bé amb solucions alcohòliques, especialment després del contacte directe amb persones malaltes o el seu entorn.
  • Evitar el contacte estret amb persones que mostrin signes d’afecció respiratòria, com ara tos o esternuts.
  • Mantenir una distància de dos metres aproximadament amb les persones amb símptomes d’infecció respiratòria aguda.
  • Tapar-se la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar i rentar-se les mans de seguida.
  • Evitar de compartir menjar o estris (coberts, gots, tovallons, mocadors…) i altres objectes sense netejar-los degudament.
  • No s’han de prendre precaucions especials amb els animals a l’Estat, ni amb els aliments, per evitar aquesta infecció.

En cas de qualsevol dubte, cal trucar al 061 Salut Respon o consultar el web Canal Salut: canalsalut.gencat.cat