El Departament de Salut confirma un total de 135 positius nous a Catalunya

Comparteix-ho amb els teus amics:

El Departament de Salut confirma un total de 135 positius nous a Catalunya per coronavirus SARS-CoV-2. Des de l’inici de la pandèmia, han mort 6 persones amb la Covid-19, tres dels quals arran del brot d’Igualada. Les víctimes d’aquest brot eren una dona de 71 anys; una de 83 i un home de 86 anys, tots ells amb patologies prèvies importants.

Del nombre total de casos, 25 són greus. En relació als professionals, hi ha un total de 49 casos positius i 400 confinats. Paral·lelament,  ja han rebut l’alta mèdica 3 persones.

Salut recorda les mesures preventives d’higiene genèriques a seguir de protecció individual enfront de malalties respiratòries:

Rentar-se les mans sovint amb aigua i sabó o bé amb solucions alcohòliques, especialment després del contacte directe amb persones malaltes o el seu entorn.

  • Evitar el contacte estret amb persones que mostrin signes d’afecció respiratòria, com ara tos o esternuts.
  • Mantenir una distància de dos metres aproximadament amb les persones amb símptomes d’infecció respiratòria aguda.
  • Tapar-se la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar i rentar-se les mans de seguida.
  • Evitar de compartir menjar o estris (coberts, gots, tovallons, mocadors…) i altres objectes sense netejar-los degudament.
  • No s’han de prendre precaucions especials amb els animals a l’Estat, ni amb els aliments, per evitar aquesta infecció.

En cas de qualsevol dubte, cal trucar al 061 Salut Respon o consultar el web Canal Salut.