El Departament de Salut està analitzant els terrenys oferts pels ajuntaments de Girona i Salt per construir el Nou Trueta

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’Ajuntament de Girona ha ofert un terreny de 45.900 metres quadrats a la zona de Domeny, i Salt un espai de 100.000 metres quadrats al Pla de Salt

Segons el document provisional del pla funcional, el Nou Trueta haurà de disposar entre 382 i 431 llits, entre 31 i 32 quiròfans, 6 sales de parts i 78 boxs a urgències

Tècnics del Departament de Salut estan analitzant les dues propostes de terreny que els ajuntaments de Girona i Salt han posat a disposició de la Generalitat de Catalunya per acollir el Nou Trueta. Paral·lelament, el Departament està realitzant trobades amb totes les parts implicades. Un cop finalitzat l’estudi, que ja està a la recta final, properament es comunicarà la decisió adoptada.

Per acollir el futur hospital Trueta, l’Ajuntament de Girona ha ofert un terreny de 45.900 metres quadrats a la zona nord de la ciutat, a Domeny, i l’Ajuntament de Salt n’ha posat a disposició un de 100.000 metres quadrats situat al Pla de Salt, al costat del Parc Hospitalari Martí i Julià. El metratge estimat per al nou equipament és de 95.000 metres quadrats construïts, i es demana que es contempli una reserva d’espai de 15.000 metres quadrats de terreny per a possibles futures necessitats.

L’hospital serà l’edifici principal d’un campus sanitari, donat que la mateixa zona hauria d’acollir centres educatius relacionats amb les ciències de la salut, l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona i altres instal·lacions per les quals la proximitat amb el centre de referència és important. Assistència, recerca i docència: tot en un mateix entorn, conformant un campus sanitari, a l’estil del que es van consolidant en altres ciutats capdavanteres, com és el Campus de la Vall d’Hebron o el Karolinska Institutet a Estocolm, Suècia.

Pla Funcional del Nou Trueta

El document provisional del Pla Funcional del Nou Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta, que ha estat elaborat pels serveis territorials de Salut a Girona i que s’ha d’aprovar properament pel Departament de Salut i el Servei Català de la Salut, defineix quines són les necessitats assistencials que tindrà aquest nou equipament, d’acord amb l’evolució demogràfica prevista, les directrius del Pla de salut de Catalunya i del Pla d’Acció del CatSalut, a més de les necessitats d’atenció especialitzada estimada per donar assistència als residents de la Regió Sanitària de Girona, tenint en compte els criteris de planificació d’infraestructures del Departament de Salut i el Pla estratègic de Salut de Girona.

Segons aquest document, el nou centre tindrà 32 quiròfans, un màxim de 431 llits, 6 sales de parts i 78 boxs a urgències. Cal posar de relleu el creixement que suposarà, tenint en compte que actualment el centre disposa d’11 quiròfans, 400 llits, 4 sales de parts i 43 boxs a urgències.

Per elaborar aquest document, s’ha tingut en compte que l’equipament pugui satisfer les necessitats i tendències de la demanda actual i de la demanda estimada a mitjà i llarg termini. En la planificació s’han considerat els tres nivells d’activitat que presta l’Hospital Trueta: la bàsica, en tant que actua d’hospital bàsic per a la població de les quatre àrees bàsiques de salut de Girona, Sarrià de Ter, Celrà i Banyoles; de referència de mitjana-alta complexitat, i de terciarisme, en tant que hospital de referència de la Regió Sanitària. També s’han tingut en compte les característiques de la població, així com la població flotant a la que també ha d’atendre (no residents: estrangers, turistes…).

El Nou Trueta ha de permetre substituir l’antic edifici (l’actual) i disposar d’una infraestructura moderna que permeti adaptar-se als estàndards de qualitat del moment i del futur. Pel Departament de Salut la decisió de la ubicació del Nou Hospital Trueta és molt important, ja que el nou equipament ha de poder donar resposta a les necessitats assistencials de tota la Regió Sanitària de Girona durant els propers 50 anys, en ser el centre de referència i de terciarisme de la demarcació.

Info: govern.cat