El desallotjament de l’Estella de Banyoles s’ajorna fins al gener

L. Casademont: L'entrada de l'Estella de Banyoles que està pendent d'un ordre de desallotjament.
Comparteix-ho amb els teus amics:

El jutjat de primera instància número 2 de Girona ha de pronunciar-se també sobre un recurs d’apel·lació

L. Casademont: L'entrada de l'Estella de Banyoles que està pendent d'un ordre de desallotjament.
L. Casademont: L’entrada de l’Estella de Banyoles que està pendent d’un ordre de desallotjament.

El jutjat de primera instància número 2 de Girona ha posat nova data al desallotjament de l’Estella, un centre social ocupat en una finca de Banyoles del carrer dels Blanquers, dins el polígon industrial de la Farga. El desallotjament estava previst el 17 de novembre però no es va fer efectiu. Cinc dies abans una comissió judicial es va presentar fins al lloc per comunicar als usuaris que havien de marxar d’allà per ordre del jutge. L’Estella és un centre social ocupat des del 2008. Les persones que ocupen la finca es queixaven de no haver tingut cap coneixement del procés obert fins ara i per això van demanar la nul·litat. El jutge, però, ho va desestimar. Laia Serra, l’advocada que porta el seu cas, ha explicat que estan pendents d’un recurs d’apel·lació que van presentar.

El procés judicial va començar amb una demanda de l’actual propietària de la finca –una empresa de Terrassa- que volia recuperar l’espai. Segons va explicar l’advocada en l’escrit es deia que la finca estava ocupada “des de feia dos mesos” però els usuaris ho neguen rotundament i recorden que la casa ocupada va obrir portes el novembre del 2008 i que per tant, el nou propietari va adquirir els terrenys quan ja estava en marxa.

També es queixen que durant tot aquest temps no els ha arribat cap notificació malgrat que les autoritats ja sigui policia, Ajuntament, jutge de pau, sabien de la seva existència i funcionament. Fins ara les notificacions es penjaven al tauler d’anuncis del mateix jutjat.

Ara, amb aquesta nova data d’allotjament, els afectats esperen guanyar temps. També estan pendents que el jutge es pronunciï sobre un recurs d’apel·lació que han presentat. ACN Banyoles