El Dia Internacional del Ioga creix en la seva 5ª edició a Olot

Comparteix-ho amb els teus amics:

15 escoles de ioga i professors d’arreu de l’estat oferiran tallers,  xerrades i concerts de manera gratuïta durant tot el dia

El proper diumenge 16 de juny, el Pavelló  Municipal d’Esports d’Olot acollirà la celebració de la 5a edició del  Dia Internacional del Ioga activitats gratuïtes i obertes a tothom.  Organitzat per l’associació olotina de ioga Shanti Nilaya, la jornada  busca apropar i donar a conèixer els beneficis de la seva pràctica.

La diada, que començarà a les 8 del matí, obrirà 4 espais amb activitats  paral·leles com hatha ioga, Iyengar, kundalini, meditacions guiades,  xerrades, passant per tècniques i disciplines més concretes com el naad  ioga (ioga del so) o l’acroioga i també propostes per als més petits  (ioga amb família).dirigides per professors vinguts d’arreu de  Catalunya. Aquest any cal destacar la sessió dirigida per Omkar,  formador de professors de ioga des de fa més de 30 que ve de Navarra per  oferir un taller de ioga màgic i un cant de mantres a les 18:30h com a  clausura de la jornada.

Aquest any, novament, la jornada compta amb la col·laboració de  l’associació de persones sordes de la Garrotxa que facilitaran la  interpretació de tallers i xerrades per a persones sordes.
(Olot).

LA CELEBRACIÓ MUNDIAL DEL DIA INTERNACIONAL DEL IOGA

Des de l’any 2014, que l’Assemblea General de les Nacions Unides va  reconèixer el dia 21 de juny com el Dia Internacional del Ioga,  diferents ciutats del món se sumen a la iniciativa i organitzen  activitats en places i carrers per ajudar a promoure’n la seva pràctica.

El ioga és una pràctica mil·lenària d’origen indi que, d’acord amb  l’Assemblea General de les Nacions Unides “ofereix un enfocament  integral de la salut i del benestar. El ioga aporta harmonia en tots  els àmbits de la vida i ajuda en la prevenció de malalties, la promoció  de la salut i la gestió de molts trastorns relacionats amb l’estil de vida”. En els darrers anys, la seva pràctica s’ha estès a occident com  una eina per millorar l’estrès i el sedentarisme i s’associa a  l’equilibri i el benestar.