El diputat de la CUP David Fernández visita Olot per participar a campanya a favor del Sí al referèndum

GUISASOLA, NEREA - ACN · ID 107350/889069 El diputat de la CUP, David Fernàndez, participant en l'acte 'Pel triple Sí' a Olot aquest diumenge a la tarda.
Comparteix-ho amb els teus amics:

Aquest diumenge la CUP realitzava a la Plaça de la Pia Almoina d’Olot un gran acte de campanya a favor del Sí al referèndum sobre la independència que celebrarà Catalunya el pròxim 9 de novembre. L’acte començarà al migdia amb una vermutada popular que consistirà de vermut, olives, patates, fuet i formatge a 1 euro. Poc després es feia un dinar popular. A la tarda hi haurà l’espectacle poetico-musical del Pastor i el pastisser, el recital poètic de David Caño, els parlaments del diputat David Fernàndez i l’acte es clourà amb l’actuació musical de Meritxell GenéCom era inevitable el tema del dia era Can Vies.

GUISASOLA, NEREA - ACN · ID 107350/889069 El diputat de la CUP, David Fernàndez, participant en l'acte 'Pel triple Sí' a Olot aquest diumenge a la tarda.
GUISASOLA, NEREA – ACN
El diputat de la CUP, David Fernàndez, participant en l’acte ‘Pel triple Sí’ a Olot aquest diumenge a la tarda.

El diputat de la CUP David Fernández ha demanat a l’Ajuntament de Barcelona que “es calmi” en referència al conflicte sobre Can Vies i que assumeixi “l’error i l’horror” que van cometre desallotjant i “vandalitzant” el centre social de Sants. “L’ajuntament ha demostrat tenir un nul respecte per la cultura dels centres autogestionats com Can Vies, no es pot ser bomber piròman i aquest és el paper que han jugat”, ha assegurat durant un acte a Olot. Fernández ha explicat que la ciutat ha viscut “una setmana molt tensa” que caldrà analitzar però ha destacat que és possible el conflicte estigui arribant a la seva fi. “Estem a les portes d’una resolució”, ha subratllat. Això sí, serà fora del consistori.

GUISASOLA, NEREA - ACN · ID 107350/889080 L'acte 'Pel Triple Sí' s'ha allargat durant tot el dia al centre d'Olot i ha finalitzat amb els parlaments del diputat David Fernández.
GUISASOLA, NEREA – ACN
L’acte ‘Pel Triple Sí’ s’ha allargat durant tot el dia al centre d’Olot i ha finalitzat amb els parlaments del diputat David Fernández.

El diputat de la CUP no ha dubtat a l’hora de valorar els últims esdeveniments, aldarulls i notícies al voltant del conflicte de Can Vies. En primer lloc, Fernández ha assegurat que no té constància de que el consistori hagi “mantingut un diàleg” amb els responsables o portaveus del centre social. És més, el diputat ha assegurat que el diàleg “no ha existit mai”. En aquest sentit, Fernández ha assenyalat que el consistori barceloní ha de tenir clar que és “part del conflicte”. “L’ajuntament ha desistit i dinamitat la possibilitat de ser un marc de resolució d’un conflicte que era una problemàtica normal que podia succeir en un barri”, ha subratllat.

Sense entrar a valorar les últimes cinc nits d’aldarulls, Fernández ha assegurat que el consistori també ha utilitzat la violència. “Desallotjar i enderrocar Can Vies és violència política i institucional”, ha subratllat. El diputat ha explicat que la ciutat ha viscut una setmana “molt tensa i dura” que caldrà analitzar. No obstant això, es mostra optimista i ha explicat que a hores d’ara “s’està a les portes” d’una resolució del conflicte, això sí, al marge del consistori. “La solució no serà institucional sinó social, veïnal i comunitària”, ha assenyalat. Segons Fernández aquesta solució també garantirà que Can Vies continuï existint.

Seguint amb aquesta línia, el diputat ha assenyalat que el consistori barceloní encapçalat per Xavier Trias ha demostrat un “respecte nul per la cultura dels centres autogestionats com Can Vies”. “No es pot ser bomber piròman, i aquest ha estat el paper que ha jugat l’ajuntament”, ha assegurat. A més ha criticat la gestió i el discurs per part del primer tinent d’alcalde de l’ajuntament de Barcelona, Joaquim Forn. “Ara cal sortir de la lògica conflictual del carrer i traslladar-ho a un altre pla, l’ajuntament ha demostrat la seva clara incapacitat d’entendre o nul·la voluntat de comprendre el que signifiquen aquesta mena de centres que fa 20 anys que existeixen”, ha apuntat.

Finalment, Fernández ha demanat “calma” al consistori. “Que es calmin i que assumeixin l’error i l’horror que van cometre desallotjant i vandalitzant des de dins Can Vies, impossibilitant que fos recuperable quan el mateix regidor havia dit que seguiria dempeus”, ha sentenciat. Segons la CUP aquesta setmana serà decisiva per finalitzar el conflicte.

Sobre les paraules de Rajoy: “sense novetats al front”

Paral·lelament, Fernández també ha valorat les paraules que el president de l’estat espanyol, Mariano Rajoy, va realitzar ahir des de Sitges. “Sense novetat al front, jo diria que està clar que a la tardor tindrem un xoc entre la legitimitat democràtica i la imposició autoritària”, ha avançat. No obstant això, des de la CUP asseguren que – seguint amb la línia que han defensat des del principi- no “els preocupa” el que faci l’Estat sinó el que es porti a terme des de Catalunya. “Nosaltres posarem les urnes, perquè la gent pugui decidir, construir i buscar el nostre propi camí, una via que no serà contra ningú sinó a favor del nostre poble”, ha conclòs.

Fernández ha fet aquestes valoracions des d’Olot, on ha participat en un acte – que s’ha allargat durant tot el dia- organitzat per CUP de la Garrotxa i dins la campanya ‘Pel Triple Sí’. Un esdeveniment que ha aplegat una quarantena de persones al centre de la capital garrotxina.