El fabricant de motos gironí Gas Gas descarta adquirir Ossa i les dues marques es mantindran com a entitats independents

Comparteix-ho amb els teus amics:

El director general del fabricant de motos gironí Gas Gas, Ramon Puente, ha assegurat que la col·laboració amb la també catalana Ossa “és molt potent i positiva”, però ha descartat la fusió total de les dues marques en el curt termini. Puente ha assegurat que a nivell de màrqueting “és molt important mantenir les identitats de les dues marques” i que davant els bons resultats obtinguts des de novembre passat (amb la producció conjunta de 400 unitats), es mantindran unides les produccions dels dos fabricants a la planta de Gas Gas a Salt i compartiran la xarxa comercial amb l’objectiu de “seguir creixent plegats” i superar les 14.000 unitats venudes en un termini de dos anys.

00810072014
PI, XAVIER / ARXIU ACN – ACN El fabricant de motos gironí Gas Gas té seu a Salt.

El director general de Gas Gas, Ramon Puente, ha estat un dels empresaris convidats a la 3ª Escola d’Estiu Jordi Comas que des d’ahir dimarts té lloc al Museu del Suro de Palafrugell (Baix Empordà).

Minuts abans de pronunciar la seva conferència, Puente ha destacat que la col·laboració amb el també fabricant de motos català Ossa “és molt positiva” i que des que el passat mes de gener les produccions de les dues marques es van fusionar a la planta de Gas Gas a Salt ja han produït conjuntament unes 400 unitats.

El que ha volgut desmentir Puente és que les dues marques es puguin fusionar en una sola entitat com va apuntar mesos enrere el director general d’Ossa, Joan Gurt. En aquest sentit, Puente ha assenyalat que Gas i Gas i Ossa “són dues companyies independents que comparteixen la cadena de valor de la producció de la moto com són proveïdors, distribució, màrqueting o departament de competició”, però que es mantindran com dues entitats independents.

Tot i descartar la fusió total, Puente ha deixat clar que els plans futurs passen per impulsar “un pla molt potent” de les dues marques per assolir una producció de 14.000 unitats en uns dos anys. Per afrontar aquest pla, les dues marques se sotmetran a una forta reestructuració bancària per obtenir la solidesa financera suficient per afrontar aquest impuls.

En el curt termini, Puente, que es mostra satisfet dels resultats obtinguts, ha destacat que l’objectiu és enfortir mercats com els Estats Units i Austràlia i afiançar-se a Llatinoamèrica. Per fer-ho, el passat mes de febrer van comprar a la sueca Husqvarna motors de 250 i 320 centímetres cúbics d’injecció electrònica que, per regulació ambiental, permetrà a les dues marques entrar en aquests mercats que Puente defineix com a “molt importants”.

Resultats

Gas Gas i Ossa tancaran el 2014 amb una facturació aproximada de 40 milions d’euros i una producció de 8.500 unitats que fabricaran els seus 95 treballadors actuals. Del total de facturació, el 90% es destina a l’exportació, especialment a França, Alemanya, Brasil, Estats Units i Brasil.

Comparteix-ho amb els teus amics: