El Festival (a)phònica acull el 5è Campionat Estatal de Beatbox, d’on sortirà l’aspirant a campió del món

Comparteix-ho amb els teus amics:

Un any més, durant el festival es realitzaran les estades de veu de L’Estiu és teu (Xanascat) per a nens i nenes de 8 a 16 anys. El Festival de la Veu de Banyoles prepara l’11a edició, que del 20 al 24 de juny comptarà amb veus artístiques de referència i activitats paral·leles.

SONY DSC
Markooz, beatboxer i membre del jurat del campionat

El Festival de la Veu de Banyoles, (a)phònica, prepara la propera edició del festival, que aquest any arribarà a l’11a i tindrà lloc del 20 al 24 de juny a la capital del Pla de l’Estany. Una de les novetats que avança el festival és que enguany serà la seu del 5è Campionat Estatal de Beatbox, una competició oficial d’on sortirà el participant al campionat del món d’aquesta disciplina vocal.

Des dels seus inicis el Festival (a)phònica ha apostat per l’exploració de les diferents vessants de la veu, i una de les disciplines que més hi incideix és el beatboxing, una forma de percussió vocal que es caracteritza per l’habilitat de produir ritmes i sons musicals només amb la veu. Durant les diverses edicions del festival, hi han actuat beatboxers de gran reconeixement com Markooz, Beardyman, Bauchklang, Beatmac, Nose Beatbox… En aquesta edició, doncs, es vol fer un pas més, creant un abans i un després de la cultura del human beatbox al territori, acollint un esdeveniment de gran qualitat i projecció internacional.

D’aquesta manera, durant dos dies, el 21 i el 22 de juny, els millors beatboxers de l’Estat espanyol es donaran cita per tal d’aconseguir el títol oficial de Campió Estatal de Human Beatbox 2014 i obtenir una plaça per al Beatbox Battle® World Championship, un dels esdeveniment internacionals de més prestigi, antiguitat i repercussió del món, que cita els beatboxers més destacats de l’escena mundial. A més de participar a la competició, els beatboxers participaran en diverses activitats com tallers i demostracions en el marc del festival.

Per participar al campionat cal ser major de 16 anys, penjar a youtube un vídeo de 2 minuts de durada amb beatbox realitzat en directe utilitzant el so de càmera i inscriure’s gratuïtament a través del web www.spanishbeatboxbattle.com. Les inscripcions ja estan obertes i es poden formalitzar fins a l’1 de maig. El 15 de maig, un jurat internacional, format per Bee Low (president de Beatbox Battle Networks), Ball-Zee (3 vegades campió del Regne Unit), Babeli (doble campió d’Alemanya), BMG (actual campió de França) i Markooz (primer campió oficial de beatbox a l’Estat espanyol) farà públic el veredicte, amb els 8 finalistes que participaran al campionat. Entre els participants ja n’hi ha dos d’escollits prèviament: Zekka, el vigent campió estatal (Almeria) i Gasu, campió de la batalla Zombeats Summer Battle 2013 (València). Els criteris del jurat per a la preselecció es basaran en 4 aspectes: originalitat, musicalitat, estil i tècnica. Els seleccionats participaran en les diferents batalles d’un contra un, i finalment els dos millors arribaran a la Gran Final, que es podrà veure a l’escenari Juanola La Muralla (gratuït).

El campionat es podrà seguir en directe per Internet a través de Beatbox Battle® TV, que oferint la possibilitat a seguidors d’arreu del món de veure’l en temps real.

Nova edició de les estades de veu

Després de l’èxit aconseguit amb les edicions anteriors, aquest any l’(a)phònica també comptarà amb les estades de veu de L’Estiu és teu (Xanascat), dirigides a joves interessats en el cant d’entre 8 i 16 anys. Tindran lloc a Banyoles del 31 de juliol al 9 d’agost, i inclouran sessions musicals, assajos, treball de veu i la seva tècnica, així com recursos teatrals i altres activitats a l’aire lliure. Les persones que hi estiguin interessades es poden preinscriure a la pàgina web www.estiuesteu.cat fins al 7 d’abril. El 9 d’abril es durà a terme el sorteig de les places i l’11 d’abril se’n publicaran els resultats.

El Festival de la Veu de Banyoles, (a)phònica, va néixer l’any 2004 com una de les propostes musicals que la ciutat va engegar en el marc de la capitalitat de la Cultura Catalana. La profunda tradició musical de la ciutat i l’auge dels darrers anys, així com la voluntat de la capital del Pla de l’Estany d’organitzar un esdeveniment de referència han fet que l’(a)phònica s’hagi consolidat, edició rere edició, com un festival de renom i popular sense perdre la seva identitat i que en les darreres edicions ha aplegat més de 18.000 assistents. Pel festival ja hi han passat artistes i formacions de reconeguda trajectòria com Manel, Maïa Vidal, Standstill, Juan Perro, Mishima, Las Migas, Retaule d’avars, Quimi Portet, Cançons de la veritat oculta, Martirio, Maria del Mar Bonet, Najwa, Sílvia Pérez Cruz & Javier Colina Trio, Raimon, Pedro Guerra, Hanne Hukkelberg, Christina Rosenvinge, Nouvelle Vague, Roger Mas, Love of Lesbian, I Fagiolini, Jay-Jay Johanson, Lluís Llach, Amanda, Najwa, Ariel Rot, Albert Pla, Mayte Martín, Miguel Poveda o Feliu Ventura, entre molts d’altres. El festival està organitzat per l’Ajuntament de Banyoles i produït per l’empresa Alter Sinergies.