El Festival de teatre EL PETIT FORMAT culmina amb èxit la sisena edició

Comparteix-ho amb els teus amics:

El festival de teatre El Petit Format, organitzat per Una Càpsula de Teatre, ha superat les adversitats aconseguint oferir els sis espectacles previstos del 26 al 29 de novembre a Olot

Malgrat ha estat un any molt difícil amb les normatives canviants a causa de la Covid-19 i la incertesa de si es podria arribar a dur a terme El Petit Format 2020, l’organització ha aconseguit tancar la seva sisena edició amb un balanç molt positiu. Les sis propostes escèniques programades han culminat amb èxit les seves representacions i, tot i que el confinament municipal ha provocat el retorn d’algunes entrades, la major part del públic era olotí i no s’ha vist afectada l’assistència a les funcions.

En aquesta edició el festival feia un cant a la mem ria i la preservació dels records i, seguint els objectius de l’organització des dels seus inicis, ha ofert una programació eclèctica amb representacions de petit format en espais reduïts de la ciutat, per tal d’aconseguir un vincle intimista amb l’espectador. Algunes de les funcions han hagut de modificar els espais previstos inicialment a causa les darreres mesures de seguretat dictades pel govern i és per aix  que l’organització vol fer un agraïment especial a l’equip d’Olot Cultura per les facilitats a l’hora de buscar noves ubicacions, que ha permès modificar dos espais singulars pel Teatre Principal d’Olot i la sala El Torín.

Segell de qualitat  

Enguany s’ha fet una clara aposta per programar obres de teatre amb segell de qualitat. Espectacles de renom com “El Silenci dels Telers”, “Ramon”, “LÙ”, “Conservando memoria”, “L’últim tall” i “Àries de reservat” han format part de la cartellera del 2020. Les companyies participants, totes de de caràcter professional, tenen una traject ria destacada i es troben actualment en gires nacionals o internacionals. A més, aquestes obres han estat àmpliament guardonades i reconegudes pel sector cultural.

Teatre pels joves

Els artistes han estat molt agraïts de poder treballar de nou i en tot moment s’han mostrat predisposats a adaptar-se als canvis que, dia rere dia, han fet modificar aforaments, horaris o fins i tot espais. Xevi Rossell, el director del festival afirma que sense la complicitat de les companyies molts espectacles segurament no s’haguéssin pogut dur a terme i ha estat gràcies a aquesta bona entesa entre artistes i organització que el festival ha arribat a culminar-se amb èxit. El públic assistent n’ha fet una valoració molt positiva, hi havia moltes ganes de teatre i han pogut gaudir de les funcions amb seguretat i tranquilitat, destacant-ne la gran qualitat de les obres proposades per aquest 2020.

Apropar les arts escèniques a col·lectius que, a priori, són més reticents d’anar al teatre, és un dels objectius que va fer néixer aquest festival, per aquest motiu dimarts 1 i dimecres 2 de desembre al matí, s’oferiran tres obres de microteatre als alumnes de 1r d’ESO d’instituts de la Garrotxa. Un recorregut per tres espectacles procedents del Festival Píndoles; “Zoides”, “Big Bang” i “I.A.I.A.” que culminaran amb un debat, moderat pels artistes, per aprofundir amb els temes tractats en cada espectacle. Una experiència que sempre resulta molt enriquidora pels alumnes que viuen les hist ries a flor de pell. Les obres havien de dur-se a terme a l’inici del festival per  a causa de la normativa es va preferir posposarles per aquesta setmana vinent.

Sinèrgies amb entitats

Per segon any consecutiu s’ha dut a terme la col·laboració amb l’Escola d’Art d’Olot, on els alumnes de Cicle Formatiu de Grau Superior de Fotografia s’han encarregat d’immortalitzar els millors moments de cada espectacle i, a més, han pogut veure de primera mà què passa abans i després de cada funció. Des de la companyia Una Càpsula de Teatre, també destaquen el suport que han rebut de totes les entitats que els han ajudat en aquesta sisena edició: Dinàmig, Canyera coworking, l’Orfeó Popular Olotí, el Museu Comarcal de la Garrotxa, l’Escola d’Art d’Olot, la Biblioteca Marià Vayreda, Olot Cultura, el festival El Més Petit de Tots, els Recursos Educatius de la Ciutat d’Olot, l’IME i el Festival Píndoles.

Els membres de l’organització estan molt satisfets ja que s’ha aconseguit apropar de nou, en un any inèdit, la veritat del teatre a l’espectador, oferir un bon tracte tant al públic com a les companyies convidades i així com també als voluntaris que fan possible el correcte desenvolupament de cada espectacle.

Un cop consolidada la iniciativa com a cita indispensable del novembre a la Garrotxa, els organitzadors ja posen la mirada al 2021, amb la intenció de seguir oferint experiències úniques i efímeres que el públic tant valora any rere any. Així doncs, d’aquí pocs mesos, els membres de la companyia teatral tornaran a recórrer els teatres catalans a la recerca d’espectacles de petit format, per bastir un nou programa que pugui encarar la setena edició.

Info: Una Càpsula de Teatre

Comparteix-ho amb els teus amics: