El Festival del Còmic de Torroella de Montgrí confia en superar els 30.000 visitants

Comparteix-ho amb els teus amics:

Spiderman serà el personatge central del 8è Festival del Còmic de Torroella de Montgrí, que se celebrarà del 20 al 22 de juny. Tal com han explicat els organitzadors, el Festival del Còmic de Torroella de Montgrí és “una proposta plenament consolidada pensada principalment per a les famílies i els nens, per bé que també s’adreça tant a públic especialitzat com a les persones no iniciades”. En el marc del festival s’han organitzat tallers, cercaviles, exposicions, gimcanes, espectacles de carrer, conferències, un mercat de còmics o signatures d’autors. Fa dues edicions el certamen va sobrepassar els 20.000 visitants i en aquesta preveuen arribar als 30.000.

Festival_Comic_2014_firesto

El personatge central d’aquesta edició serà Spiderman, que és la imatge del cartell promocional, amb motiu de l’estrena recent de l’última pel·lícula sobre el personatge. La creació més famosa d’Stan Lee compartirà protagonisme amb una llarga llista de superherois de la mateixa factoria Marvel, com ara el Capità Amèrica, Hulk o Thor. I en paral·lel, personatges de la televisió com ara Pocoyó, Doraemon o Peppa Pig. També hi haurà referents de la ciència ficció com els personatges d’Star Wars i Star Trek, que hi seran de la mà dels seus clubs oficials a Catalunya i a Espanya.

L’edició d’aquest any va arrencar amb l’obertura a La Capella de l’exposició ‘Un viatge al paradís dels cromos de futbol’ coincidint amb el Mundial de Brasil 2014, en què s’ofereix un viatge per la història d’aquests col·leccionables. Aquest dijous es farà una taula rodona sobre Tintin.

Pel que fa als esdeveniments més destacats, hi haurà un mercat de còmics, un concurs d’aparadors o menús especials dels restaurants de la zona. Una altra novetat important serà la instal·lació d’una pantalla gegant a la plaça Pere Rigau on tothom que vulgui podrà jugar-hi amb una consola de videojocs Wii. També es comptarà amb la participació del Club Català de Ciència Ficció, Fantasia i Fandom, que organitzarà un taller per confeccionar robots i marcians.

A banda hi haurà espectacles de carrer, dos dels quals “molt espectaculars” segons els organitzadors. Es tracta de ‘Spiderman i Capità Americà lluiten contra el mal’, a càrrec de la companyia Excalibur, i de ‘Els venjadors, no som un equip, som una bomba’, a càrrec del Club Gimnàstic Montgrí, l’Associació Torroellenca d’Aikido Yoshinkan i Els Ducs. ACN