El Festival Terra de Trobadors de Castelló d’Empúries d’enguany celebra els 25 anys com un dels esdeveniments culturals més importants de Catalunya

Comparteix-ho amb els teus amics:

El XXV Festival Terra de Trobadors de Castelló d’Empúries, que tindrà lloc els dies 10 (tarda), 11, 12 i 13 de setembre de 2015, estarà dedicat al temps del comte Hug II (1078-1116) i a la vila de Castelló com a nova capital del comtat d’Empúries. És per això que la temàtica d’aquesta edició se centra en la segona meitat del segle XI, quan Castelló esdevé la capital del comtat i la seu comtal, aspectes tractats en gran part en anteriors edicions del festival.

Der_Kanzler-Codex-Manesse

El comte Hug II d’Empúries va néixer vers l’any 1035; era primogènit i successor del comte Ponç I i d’Adelaida de Besalú, els gegants de Castelló d’Empúries. Encara que no hi ha plena unanimitat per part dels historiadors, en temps del comte Hug II es considera que es va traslladar la capitalitat del comtat definitivament des de l’antiga Empúries a la vila de Castelló, la nova villa Castilionis Impuriarum.

És també a final del segle XI quan apareix el trobador més antic conegut en llengua occitana, Guilhem de Poitiers (1071-1126), IX duc d’Aquitània, de qui es conserven onze composicions trobadoresques.

El XXV Festival Terra de Trobadors celebrarà també els 25 anys d’un dels festivals culturals de recreació històrica més antics i més importants, que ha esdevingut al llarg dels anys un esdeveniment cultural de referència a Catalunya i que destaca pel rigor acadèmic, cultural i històric, i per la implicació i el treball del gran nombre d’entitats i associacions que hi participen.

Per a la 25ena edició del festival la Coordinadora Municipal del Festival Terra de Trobadors ha escollit com a imatge promocional una il·lustració manuscrita medieval amb intèrprets i instruments de música medieval, procedent del Codex Manesse (Universitat de Heidelberg).

Ajuntament de Castelló d’Empúries