El Firal d’Olot tindrà més teatres que el mític Broadway de Nova York

Comparteix-ho amb els teus amics:

Una de les propostes que es podran veure en la pròxima edició de Lluèrnia on participen escoles d’Olot i de la Garrotxa, és imitar el mític Broadway de Nova York

NYC

Pràcticament la totalitat de les escoles d’Olot i algunes de la comarca s’han inscrit per participar en la instal·lació col·lectiva que aquest any ocuparà l’espai central del Firal.

En concret es tracta de la construcció de més de 150 teatres d’ombres, que mostraran les més diverses escenes fruit de la imaginació dels nois i noies participants. La majoria d’aquests teatres mostraran escenes estàtiques però en alguns s’hi podran accionar els personatges.

Lluèrnia va programar fa unes setmanes un taller pràctic adreçats als mestres, per tal de coordinar mides, materials i procediments a càrrec de Lola Solanilla de Com un Llum que va ser seguit amb gran interès per més d’una trentena d’ensenyants.

IMG-20151001-WA0002

LLUÈRNIA 2015

El dissabte 7 de novembre se celebrarà la 4a. edició de Lluèrnia, festival del foc i de la llum a Olot. L’Hortolà d’enguany serà l’arquitecte olotí Jordi Hidalgo. Com a novetat també hi haurà una Col·laboració amb Caritas Garrotxa (Posa una Lluèrnia al balcó).

Com cada any, a partir de la posta del sol i fins a mitja nit, El dissabte 7 de novembre tindra lloc la 4a edició deLluèrnia, festival del foc i de la llum. Els carrers del centre de la ciutat acolliran unes 50 instal·lacions i intervencions de foc i llum, produïdes per artistes visuals, escenògrafs, arquitectes, dissenyadors d’il·luminació, alumnes d’estudis de disseny, instituts i escoles d’Olot i Comarca, entitats i veïns en general que vulguin sumar-se a aquesta festa a l’entorn del foc, els volcans i la llum espectacular.

Vídeo: Presentació de les primeres novetats del Festival Lluèrnia 2015
[vimeo url=”https://vimeo.com/140291342″ width=”560″ height=”315″]

La Fumarola. Any Internacional de la Llum

Aquest any, en motiu de l’International Year of Light, Lluèrnia anirà precedida de tot una setmana de programació Des del dilluns 2 de novembre i fins el diumenge dia 8, es programaran un seguit d’activitats amb el nom de “LA FUMAROLA”, la manifestació geològica que precedeix a l’erupció d’un volcà, algunes de les quals formaran part també de les instal·lacions de Lluèrnia.

Programa provisional:

Desviacions: Poemes animats. Instal·lació de Quim Domene i Norbe Fernàndez a partir de l’obra poètica de J.V. Foix – Saló de Descans del Teatre Principal. Oberta a partir de dilluns dia 2 de les 6 de la tarda a les 8 del vespre.

Dimecres 4, a 2/4 de 8 del vespre. Visita guiada i dissertació a càrrec del filòleg Pere Gómez Inglada, estudiós de l’obra de J.V. Foix a la Carbonera del Teatre Principal.

Volcà: Instal·lació al cràter del Montsacopa a càrrec de Xevi Bayona. Oberta a partir del dilluns 2, cada vespre a de 2/4 de 7 a les 2/4 de 9

Dijous 5 a 2/4 de 8 del vespre. Conferència “El foc en la conformació del paisatge” a càrrec del professor Federico López Silvestre de la Universidad de Santiago de Compostela. Amb la col·laboració de l’Observatori del Paisatge.

Exposició de les figures geomètriques de Dolors Puigdemont a l’interior de l’Església de Sant Esteve. De dilluns 2 a diumenge 8.

Instal·lació de Franc Aleu a l’edifici del nou obrador de la Pastisseria Ferrer. Cada dia a partir de les 6 de la tarda.

MAPA: Instal·lació de David Sarsanedes al local del Centre Excursionista d’Olot. De dimarts a dissabte a partir de les 6 del vespre.

Divendres 6, a les 7 del vespre. Visita guiada a l’exposició “Marian Vayreda Llum i Ombres” “La importància de la llum en l’arquitectura efímera” càrrec de Xevi Moliner. Arquitecte. Amb la col·laboració del Museu dels Sants.

Divendres 6, a les 9 del vespre. Wish de Cobosmika. Dansa i Mapping per a la revetlla de Lluèrnia. Amb la col·laboració del Teatre Principal d’Olot.

Diumenge 8 de novembre Dibuixem un somni, a càrrec de Lola Solanilla. Taller de Llum. Amb la col·laboració de Rialles al Teatre Principal
12:00 i 16:00 (nens menors de 5 anys acompanyats d’un adult)
13:00, 17:00 i 18:00 (de 6 a 12 anys)

Jordi Hidalgo Tané. Hortolà 2015

L’arquitecte olotí que des del 1996 va fundar l’estudi Hidalgo – Hartmann, conjuntament amb la també arquitecta Daniela Hartmann, ha estat escollit com a Hortolà 2015 i, per tant, dissenyarà l’Hort de la Lllum, instal·lació que com cada any es podrà veure a la plaça de l’Arxiu.

A Olot i la Garrotxa es poden veure moltes de les obres d’aquest estudi, entre elles la Piscina Municipal d’Olot, La Casa Pocafarina, El camí de la Piscina, Bianna House, La Plaça de les Filadores a Castellfollit de la Roca, …

L’Hortolà de Lluèrnia és escollit pels hortolans de les darreres edicions del festival que han estat fins ara, Xevi Bayona Camó, Lola Solanilla i Maria Güell. Es tracta d’un encàrrec, que alhora vol ser un honor, per tal d’interpretar la transformació del foc en llum, semblantment com en un hort transformem la vegetació salvatge en hortalisses aptes pel consum alimentari.

Col·laboració amb Caritas Garrotxa “Posa una lluèrnia al balcó”

Aquest any, amb el suport del nostre espònsor Ceras Roura, Lluèrnia posarà a la venda unes petites espelmes, de color groc, amb els logos de Lluèrnia i Caritas Garrotxa perquè tothom pugui encendre-les i posar-les al balcó, la finestra o l’aparador per tal de participar de manera personal amb el festival.

L’espelma que portarà el nom de LLUÈRNIA es vendrà al preu simbòlic d’un euro, 1€ i tots els beneficis recaptats es destinaran a l’entitat social. La col·laboració de La Comarca, permetrà una distribució generalitzada en els quioscs, afegint un euro al preu de la revista aquell que la vulgui comprar, però també es podrà adquirir directament en taules instal·lades durant la Fira de Sant Lluc i durant la Fumarola en el Punt d’Informació de Lluèrnia i a La Carbonera del Teatre Principal que serà el punt de trobada del festival.

Nova imatge gràfica

De nou, en Manel Quintana és l’autor del logo que manté, com cada any, el color groc corporatiu i la tipografia però renova la imatge central, aquest cop un volcà buscant l’arrel del festival amb el nostre entorn natural.

lluernia 2015
Nova imatge del Lluèrnia 2015

VÍDEOS RELACIONATS:

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=fQXfP0FO79U” width=”560″ height=”315″]

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=-0gz7L3Lgqw” width=”560″ height=”315″]

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=iKqnFxDMXMI” width=”560″ height=”315″]

Vídeo: Gran espectacle de clausura del Festival LLUÈRNIA 2014
[vimeo url=”https://vimeo.com/111409367″ width=”560″ height=”315″]