El garrotxí Miquel Noguer, elegit com a nou president de la Diputació de Girona

Comparteix-ho amb els teus amics:

El president de la Diputació, Miquel Noguer, ha estat elegit amb els vots de 21 dels 26 diputats presents en l’acte de constitució de l’ens supramunicipal.

Ahir a la sala de plens de la Diputació de Girona, ha tingut lloc l’acte de constitució del nou ens supramunicipal per a la legislatura 2019-2023. En aquest acte també s’han dut a terme l’elecció i la presa de possessió del nou president de la Diputació de Girona. Miquel Noguer ha sortit elegit novament, després de la ronda de votacions dels diputats de la corporació.

Miquel Noguer i Planas va néixer a Mieres (la Garrotxa) l’any 1963. Des del 2007 és alcalde de Banyoles, municipi on resideix des de fa anys. Anteriorment, del 1991 al 2006, havia estat alcalde de Mieres, així com president del Consell Comarcal de la Garrotxa (1998-2006) i president del Consell d’Iniciatives Locals per al Medi Ambient (CILMA) (2001-2006).

La seva trajectòria en la Diputació de Girona es va iniciar l’any 2011 com a vicepresident de la corporació, lloc que va ocupar fins al 2018, quan, arran de la renúncia del llavors president de la Diputació, Pere Vila, va ser investit president.

L’elecció d’ahir de Miquel Noguer com a president de la Diputació de Girona dona continuïtat, doncs, a la seva presidència, iniciada el 31 de juliol de 2018 i que el va situar com el dotzè diputat que exerceix la presidència de la corporació. Aquesta reelecció ha estat possible gràcies al suport de 21 dels 26 diputats presents en l’acte de constitució de la nova corporació: JperCat (11 diputats), ERC (9 diputats), i IdSelva (1 diputat).

Sílvia Paneque, representant del PSC, i Laia Pèlach, representant de la CUP, també s’han presentat com a candidates a la presidències de la Diputació i han obtingut 4 vots i 1 vot, respectivament. Carles Motas, representant de Tperl’E, no ha assistit a la presa de possessió i prendrà possessió del càrrec en el proper ple del cartipàs.

Miquel Noguer, en el seu discurs, ha volgut, en les seves primeres paraules, ha volgut «felicitar tots i cadascun dels diputats i diputades electes, fruit d’aquest nou mapa municipal. Als nous i als més veterans». I ha expressat el seu desig que «siguem capaços de teixir totes les complicitats possibles per superar, amb èxit, aquelles qüestions que ens demanin els ajuntaments gironins i, per extensió, els ciutadans i les ciutadanes de les nostres comarques».

Així mateix, ha esmentat que «fa anys que definim la Diputació com un ajuntament d’ajuntaments. I, realment, és així. Aquesta és la nostra autèntica vocació», i ha volgut remarcar que «durant els pròxims quatre anys, doncs, continuarem contribuint, de manera ferma i decidida, en tots aquells projectes que ajudin al progrés, el benestar i el desenvolupament dels nostres 221 municipis i dels seus més de 753.000 habitants».

A l’acte també hi han assistit nombroses personalitats, com és el cas de Meritxell Budó, consellera de la Presidència i portaveu del Govern de la Generalitat de Catalunya; els expresidents de la Diputació de Girona Josep Arnau, Frederic Suñer, Carles Páramo, Joan Giraut i Pere Vila, i alcaldes i alcaldesses de la demarcació de Girona, entre d’altres. A més, també hi havia nombrosos representants de l’àmbit institucional, polític, social, empresarial, econòmic i professional de les comarques gironines.

Info: Diputació de Girona