El Garrotxi Pau López escollit com a millor jugador del Catalunya – Euskadi

Imatge de Pau López
Comparteix-ho amb els teus amics:

Les seleccions catalana i basca de futbol commemoren el centenari del seu primer enfrontament en un partit de clara reivindicació nacional. El garrotxí Pau López ha estat escollit com a millor jugador del matx.  

Imatge de Pau López
Imatge de Pau López

ACN – Nit d’esport i germanor entre Catalunya i Euskadi en un amistós al Camp Nou. Els colors vermell, groc, verd i blanc han estat molt presents en una vetllada que commemorava el centenari del primer matx entre la Selecció Catalana i l’Euskal Selekzioa. De fet, es tractava del partit de tornada d’un derbi que va tenir com a primera part l’Euskadi-Catalunya de fa tot just un any al renovat estadi de Sant Mamés, a Bilbao, i que va acabar amb un resultat de 1 a 1. Hores abans s’han enfrontat les seleccions femenines catalana i basca amb un resultat final d’empat a 1 i amb rècord d’assistència al Miniestadi en un partit femení, amb 4.106 espectadors. El garrotxí Pau López i porter pel RCD Espanyol, ha estat escollit com a millor jugador del matx.

Va ser un 3 de gener del 1915 quan les seleccions catalana i basca es van enfrontar per primera vegada, amb una contundent victòria del ‘Bascònia’ per sis gols a un a San Mamés. El partit de tornada va ser el 7 de febrer del mateix any davant de 5.000 espectadors que ocupaven els seients de l’antic estadi de l’Espanyol del carrer Indústria de Barcelona. Llavors els catalans van fer un resultat més digne empatant a 2 amb els seus contrincants.

La selecció catalana de futbol no està reconeguda per la FIFA, per l’oposició de la Federació Espanyola de Futbol i del Consell Superior d’Esports(CSD), i per tant només pot jugar partits amistosos a nivell internacional. Tanmateix sí que pot competir oficialment com a selecció autonòmica a les competicions de la Federació Espanyola de Futbol que organitza normalment per a categories inferiors.