El Govern de la Generalitat condemna el feminicidi d’una dona a Olot presumptament víctima de la violència masclista

Comparteix-ho amb els teus amics:

Aquest vespre a les 20.00h es farà un minut de silenci en senyal de dol davant l’ajuntament

El Govern de la Generalitat de Catalunya condemna el feminicidi duna dona a Olot, presumptament a mans de la seva parella, un home que ha estat detingut pels Mossos d’Esquadra, i expressa el seu sentit condol a la família de la víctima.

La presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Núria Balada, ha reiterat el compromís de tot el Govern de la Generalitat de Catalunya per erradicar les les violències masclistes i continuar millorant els mecanismes de prevenció, sensibilització, detecció, atenció i recuperació de les dones i els seus infants.

Aquest vespre a les 20.00h es farà una concentració i minut de silenci en senyal de dol davant l’ajuntament d’Olot. Hi participaran el delegat territorial del Govern de la Generalitat a Girona, Pere Vila, i Fina Surina, coordinadora territorial de l’ICD a Girona.

La presidenta de l’ICD ha destacat que “cal continuar treballar de manera unitària, coordinada i contundent contra tot allò que està permetent que la violència contra les dones encara sigui una realitat a la nostra societat”. Balada ha afirmat que “només es podran erradicar les violències masclistes quan haguem assolit la igualtat efectiva de dones i homes. Per arribar a aquesta fita encara cal fer progressos i dur a terme canvis estructurals i fomentar nous imaginaris socials”.

El servei especialitzat 900 900 120 atén les dones que travessen situacions de violència masclista de manera confidencial i permanent les 24 hores de tots els dies l’any. També estan a disposició els serveis de proximitat de la xarxa de serveis municipals o comarcals d’informació i atenció a les dones (SIAD). Aquests 102 serveis local ubicats en poblacions de més de 20 mil habitants compten amb el suport de l’ICD.

Comparteix-ho amb els teus amics: