El Govern elaborarà un “llibre negre” per denunciar una “operació de recentralització” del govern de Rajoy

ACN El conseller i portaveu Francesc Homs, en roda de premsa aquest dimarts
Comparteix-ho amb els teus amics:

El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha anunciat aquest dimarts que la Generalitat elaborarà un “llibre negre” per denunciar una “operació de recentralització” del govern de Mariano Rajoy a fi de “carregar-se” l’estat de les autonomies, cosa que va en contra, ha dit, de la pròpia Constitució. Malgrat els titllin de “victimistes”, Homs ha avisat que el Govern “no ajupirà el cap” i no deixarà de posar de manifest una “olímpiada del ‘no'” per part del PP, que es va posar de manifest especialment la setmana passada. Homs ha posat diversos exemples com l’ús del FLA o la polèmica amb el tractament de l’hepatitis i ha lamentat que d’altres autonomies no es queixin.

ACN El conseller i portaveu Francesc Homs, en roda de premsa aquest dimarts
ACN El conseller i portaveu Francesc Homs, en roda de premsa aquest dimarts

En roda de premsa després de la reunió del Consell Executiu, Homs ha enumerat la sentència del TC sobre el 9-N i la llei de consultes, l’ús “matusser” que fa Cristóbal Montoro sobre el FLA, la decisió del CGPJ sobre Santiago Vidal i la polèmica amb l’hepatitis C, que anirà a càrrec de les comunitats autònomes, entre d’altres. El Govern ha analitzat aquest context i ha constatat que la voluntat de diàleg per part de Mariano Rajoy no només està “buida de contingut”, sinó que a més està portant a terme una “operació de recentralització” de l’estat de les autonomies.

En aquest sentit, ha avisat que el Govern “no ajupirà el cap” com fan altres comunitats, sinó que elaborarà el que ha anomenat un “llibre negre de la recentralització a Espanya”, que buca “carregar-se un model territorial de descentralització per la voluntat partidista d’un govern i d’una majoria parlamentària molt concreta”.

Homs ja ha augurat que alguns voldran plantejar aquesta nova iniciativa com “victimisme i queixa”, però ha considerat necessari fer-ho perquè es prengui “consciència” del que passat, que és el primer pas per trobar solucions.

De fet, ha recordat que en aquest temps ha canviat el discurs del PSOE sobre Catalunya, i ara planteja una reforma constitucional, tot i que no reconeguin que pugui ser fruit dels informes que ha fet el Govern queixant-se de la recentralització de l’Estat.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=b8NtFIXb1VQ” width=”560″ height=”315″]

Barcelona (ACN)