El Govern i la Diputació de Girona acceleren el desplegament de la fibra òptica a tota la demarcació

Comparteix-ho amb els teus amics:

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, i el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, han presentat aquesta tarda la voluntat conjunta d’accelerar el desplegament de la fibra òptica a les comarques de Girona.

Per finalitzar aquest desplegament, es vol desplegar 890 quilòmetres de cable de fibra òptica per connectar tots els municipis i polígons industrials no connectats encara.

Aquest desplegament permetrà connectar la totalitat de les 8 capitals de comarca abans del 2020. Actualment, 6 capitals ja estan connectades (Girona, Olot, Ripoll, Figueres, la Bisbal d’Empordà i Santa Coloma de Farners). En falten dues, Puigcerdà i Banyoles, en curs.

El conseller Puigneró ha destacat la importància d’aquest acord amb la Diputació de Girona perquè connectar el món local “determinarà el desenvolupament econòmic i social de qualsevol municipi del nostre país”, i “així garantirem la igualtat d’oportunitats i que no hi hagi ciutadans de primera i ciutadans de segona, visquin allà on visquin”.

Puigneró ha agraït la voluntat de la Diputació de Girona de desplegar aquest acord “perquè així farem d’aquest país, un país d’oportunitats, que li permeti afrontar aquesta revolució digital amb absolutes garanties d’èxit, igual que aquest país va ser capaç de fer la revolució industrial, i això li va comportar grans beneficis”, ha reblat.

En aquest sentit, el conseller ha recordat que “des del Govern de la Generalitat ja fa anys que ens vam posar a desplegar una xarxa pròpia amb l’objectiu d’accelerar aquest procés de connectivitat a tots els indrets del país”.

Actualment, també s’està executant el tram que enllaça Girona, Sarrià, Banyoles, Serinyà, Ripoll i Camprodon.

L’objectiu de les dues administracions és que l’any 2023 els 221 municipis de la demarcació de Girona estiguin connectats a la xarxa de fibra òptica.

Mapa del desplegament de la fibra òptica a les comarques gironines}

Polígons industrials, una prioritat

La voluntat compartida és estendre la fibra òptica als 132 polígons industrials de la demarcació com a element cabdal de desenvolupament econòmic i competitivitat de la demarcació. Actualment, la fibra arriba ja a 46 parcs empresarials de les comarques de Girona.

El titular de Polítiques digitals ha apuntat que la voluntat del Govern català també és connectar els parcs empresarials i polígons industrials “perquè entenem que avui en dia una empresa amb connectivitat a banda ampla és més competitiva que aquella que no en té”.

El Govern de la Generalitat ha desplegat fins ara a les comarques gironines, amb una inversió de 9,5 milions d’euros, 512 km de fibra òptica, i aquesta xarxa existent arriba ja a 30 municipis i 43 polígons.

D’altra banda, a tall d’exemple, per part de la Diputació, podem parlar del projecte d’ampliació de la via verda Pirineu i Costa Brava, que està compost per diferents trams. En dos d’aquests, s’instal·larà la fibra òptica, en el tram del Gironès i del Pla de l’Estany (Girona – Sarrià de Ter – Banyoles – Serinyà) i el de Ripoll-Campdevànol, que consta d’un pressupost d’1.100.000 euros en què s’utilitzarà la seva execució per fer arribar la fibra òptica a les comarques esmentades.

L’acord d’avui s’emmarca en el Pacte Nacional per la Societat Digital, signat entre el Govern de Catalunya amb les diputacions, els consells comarcals, els ajuntaments i entitats municipalistes per fer efectiu el desplegament i la gestió coordinada d’infraestructures tecnològiques i de comunicacions al conjunt del país com un element de cohesió social i equilibri territorial.