El Govern no implantarà l’eurovinyeta a l’Eix Transversal si no hi ha un acord amb l’Estat per fer-ho també a l’A-2

Comparteix-ho amb els teus amics:

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha avançat aquest dimecres que el Govern no implantarà l’eurovinyeta a l’Eix Transversal si no hi ha un acord amb l’Estat per fer-ho també a l’A-2. “Seria un absolut despropòsit només comparable al despropòsit amb què es gestionen les vies d’altes prestacions a l’Estat”, ha reconegut en resposta a la popular Dolors Montserrat al Parlament. Vila ha defensat l’eurovinyeta, però ha apostat per una gestió “harmonitzada” de les vies, sense diferències entre elles. “No farem res que no garanteixi que el model és coherent, harmònic i perfectament homologable a les nacions més avançades d’Europa”, ha reblat.

El conseller ha reivindicat l’eurovinyeta com una mesura “correcta, que és justa i que ajuda a la sostenibilitat del model de gestió d’infraestructures”, però alhora ha defensat una gestió harmonitzada, és a dir, que s’apliqui per igual a l’Eix Transversal i a l’A-2.

La Generalitat va incloure en la Llei d’Acompanyament dels Pressupostosinstaurar aquesta taxa per als camions i vehicles pesats de transport de mercaderies de 12 tones o més que passin per l’Eix Transversal. ACN