El Govern remarca que l’Agència Tributària “tira endavant” perquè la sentència del TC només afecta un article

Comparteix-ho amb els teus amics:

Ahir la consellera de Governació, Meritxell Borràs assegura que trobaran una solució perquè treballadors d’altres administracions es puguin incorporar al nou ens. Borràs ha fet aquestes declaracions a Olot, la Garrotxa, on ha fet una visita institucional a l’Ajuntament i ha participat en una concentració amb motiu del Dia Internacional Contra la Violència de Gènere.

bc091961-ca66-41ca-af80-3a0be8da8216

La consellera de Governació, Meritxell Borràs, ha remarcat que l’Agència Tributària de Catalunya “tira endavant amb tota la fortalesa” malgrat la sentència del Tribunal Constitucional. La titular de Governació ha manifestat que la resolució només afecta un article –el que preveia la incorporació voluntària de funcionaris d’altres administracions a través de convocatòries específiques- i que, per tant, l’ens es pot continuar desplegant amb tota normalitat. “No estem davant res que sigui nou, és una constant que el govern espanyol miri d’aturar tot allò que surt del Parlament i allò que impulsa el Govern”, ha manifestat. Borràs també ha assegurat que ja treballen per reformular aquest article.

El Tribunal Constitucional ha fet pública aquest dimecres una sentència que estima un recurs presentat pel govern de Mariano Rajoy contra la reforma de la llei de l’Agència Tributària de Catalunya. Concretament, la resolució declara “nul i inconstitucional” l’article 4., que preveia que aquells funcionaris d’altres administracions –com els de l’agència tributària espanyola- poguessin canviar-se al nou ens a través d’unes convocatòries específiques.

La consellera de Governació, Meritxell Borràs, ha emfatitzat el fet que el tribunal ha donat per bo l’articulat de la llei que només anul·la un article. Això, segons Borràs, permet afirmar que la construcció de l’Agència Tributària de Catalunya “tira endavant amb tota la fortalesa de la llei”. “El govern espanyol va voler aturar la llei portant-la al Tribunal Constitucional però , un cop estudiada, els jutges només han declarat inconstitucional un article perquè no dóna igualtat d’oportunitats”, ha valorat la consellera.

A més, la consellera ha destacat la importància que l’agència pugui continuar desenvolupant-se perquè considera que és una de les “estructures d’estat” més importants. “El que és important és que l’Agència Tributària, que és clau per a qualsevol país, a Catalunya comença a treballar amb tota la intensitat”, ha manifestat. De fet, aquest mes de novembre la Generalitat ha convocat 20 places d’inspector per al futur ens i la convocatòria s’ha tancat amb 91 aspirants.

La consellera no ha volgut entrar a valorar el fons de la sentència. “És el que tenim al davant i prefereixo no jutjar-ho”, ha assenyalat. Ara bé, Borràs sí ha carregat contra l’actitud de l’executiu de Marino Rajoy que, un cop més, ha posat en mans del Tribunal Constitucional una llei redactada amb la vista posada en la construcció d’un nou estat. “No estem davant res que sigui nou, és una constant que el govern espanyol miri d’aturar tot allò que surt del Parlament i allò que impulsa el Govern”, ha manifestat.

Treballar per buscar una solució

D’altra banda, la titular de Governació ha detallat que ja estan treballant per poder canviar el redactat d’aquest article i permetre que els funcionaris d’altres administracions que –sempre de manera voluntària- es vulguin canviar a l’Agència Tributària de Catalunya puguin fer-ho. “Des de la funció pública treballem per donar una solució aviat a aquest punt i estic convençuda que trobarem el desllorigador”, ha manifestat. ACN Olot

Més fotos de la visita de la consellera de Governació, Meritxell Borràs a la Garrotxa, des del seu compte de Twitter

Enlace permanente de imagen incrustada

Enlace permanente de imagen incrustada

Enlace permanente de imagen incrustada

Enlace permanente de imagen incrustada

Enlace permanente de imagen incrustada