El grup de suport d’Oncolliga a l’Hospital d’Olot s’amplia a tots els afectats de càncer

Comparteix-ho amb els teus amics:
FOTO: Participants al grup de suport fent una dinàmica de presentació, el primer dia.

El grup de suport per a afectades de càncer de mama que la Fundació Oncolliga Girona va posar en marxa a principis d’aquest any a l’Hospital d’Olot tindrà continuïtat en aquest nou curs, però ara estarà obert a qualsevol persona afectada de càncer, sigui del tipus que sigui. El grup, dirigit per la psicòloga Teresa Feliu, es va posar en marxa divendres passat amb una jornada de presentació i acollida a la qual van assistir una quinzena de persones, però està obert a noves incorporacions. L’únic requisit és assistir a una entrevista amb la psicòloga per fer una valoració prèvia.

L’objectiu del grup de suport és empoderar els malalts a través de l’intercanvi d’experiències pròpies, així com ajudar-los a guanyar confiança, seguretat, força i autonomia. De moment hi ha previstes sis sessions, durant les quals es tractaran temes tan diversos com l’autocura de la pell, la radioteràpia, els dubtes legals, la introducció a la marxa nòrdica i els hàbits d’alimentació saludable, amb la participació de diferents professionals de la medicina, la fisioteràpia, la dietètica i l’estètica oncològica, que hi aportaran informació tècnica. Les sessions es portaran a terme a la Sala d’Educació Sanitària de l’Hospital d’Olot amb una periodicitat quinzenal i tindran una durada de dues hores. Les persones interessades a formar part d’aquest nou grup de suport poden contactar amb l’Hospital d’Olot per a rebre tota la informació.

La marxa nòrdica terapèutica també continua
D’altra banda, el pròxim mes d’octubre es reprendran també les sessions de marxa nòrdica terapèutica, una activitat dirigida pel fisioterapeuta de l’Oncolliga Ramon Font. Les sessions se celebren cada quinze dies i tenen una hora i mitja de durada (dimecres, de 15.00h a 16.30h). Es tracta d’una activitat gratuïta, que se celebra a l’aire lliure i que està oberta a totes aquelles persones que es trobin en fase de recuperació d’un procés oncològic, especialment per a dones que han estat operades de càncer de mama, ja que la marxa nòrdica ajuda a prevenir l’aparició del limfedema.

Més serveis, més a prop

El grup de suport i la marxa nòrdica són només dos dels múltiples serveis que l’Oncolliga ofereix actualment als malalts de càncer de la comarca i a les seves famílies i que són possibles gràcies a les aportacions dels socis i de les persones que col•laboren en les diferents activitats benèfiques que l’entitat organitza al cap de l’any. L’entitat compta amb un magatzem a Olot amb material destinat a proporcionar comoditat al malalt i la seva família en la vida diària fora de l’hospital: cadires de rodes, caminadors, crosses, llits articulats, cadires de dutxa, grua… Tot aquest material s’ofereix en préstec de manera temporal, en funció de les necessitats de cada malalt. A més, l’Oncolliga utilitza espais cedits per l’Hospital d’Olot per oferir els serveis d’atenció psicològica, drenatge limfàtic, estètica oncològica integral, grup de gimnàstica per a afectades de càncer de mama i banc de perruques, tots ells de manera gratuïta. En els casos en què el malalt ho necessita, les visites dels psicooncòlegs i fisioterapeutes es fan a domicili.

L’Oncolliga continua també endavant amb la seva tasca de promoció d’hàbits saludables com a eina per prevenir el càncer. Una de les activitats més destacades en aquest àmbit és el Festival de la Fruita, dirigit a alumnes de primària d’Olot i comarca.

PROGRAMACIÓ GRUP DE SUPORT

5 d’octubre – 10h a 12h – Taula rodona: Com gestiono la qualitat de la meva pell? Núria Izquierdo, especialista en estètica oncològica aplicada a la salut.

19 d’octubre – 15.30 a 17.30 – Apunts legals. Marga Montiel, advocada

16 de novembre – 10h a 12h Què és la radioteràpia? Dr. Canals, radiòleg

30 de novembre – 10h a 12h Introducció a la marxa nòrdica. Ramon Font, fisioterapeuta Fundació Oncolliga Girona.

14 de desembre – 10h a 12h Parlem de “La Quimioteràpia” i “Les visites de seguiment”. Dra. Núria Sala, oncòloga

21 de desembre – 10h a 12h
Hàbits saludables d’alimentació. Sílvia Viñas, dietista Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa
Sessió de relaxació i pilates suau. Toni Binefa. Gimnàs Espai Olot

Comparteix-ho amb els teus amics: