El grup de suport d’Oncolliga a Olot programa noves activitats per millorar el benestar dels malalts de càncer

Comparteix-ho amb els teus amics:

El grup de suport d’Oncolliga a Olot programa noves activitats per millorar el benestar dels malalts de càncer

El grup de suport d’Oncolliga a Olot, que es va crear a principis del 2018, continua la seva activitat un semestre més, amb noves xerrades informatives i sessions de pilates, relaxació i mindfulness destinades a millorar el benestar físic i emocional dels afectats de càncer de la comarca de la Garrotxa. Una vintena de persones assisteixen a les trobades, que se celebren amb periodicitat quinzenal a l’Hospital d’Olot i que estan dirigides per la psicooncòloga d’Oncolliga Teresa Feliu. El grup continua obert a noves incorporacions i l’únic requisit és assistir a una entrevista amb la psicòloga per fer una valoració prèvia.

L’objectiu del grup de suport és empoderar els malalts a través de l’intercanvi d’experiències pròpies, així com ajudar-los a guanyar confiança, seguretat, força i autonomia. En aquest nou semestre s’han programat set trobades durant les quals, amb l’ajuda de diversos professionals, es tracten temes tan diversos com els beneficis del ioga durant el procés oncològic, la millora del benestar emocional, la radioteràpia, l’exercici físic durant el procés de càncer o la importància de mantenir una flora vaginal sana. La programació també inclou sessions de Zhineng Qigong, pilates, tècniques de relaxació i mindfulness a càrrec de professionals d’aquestes disciplines que hi col·laboren de manera desinteressada.

Les sessions es porten a terme a l’Aula de Docència de l’Hospital d’Olot i tenen una durada de dues hores, de 10h a 12h. Les persones interessades a formar part d’aquest grup de suport poden contactar amb l’Hospital d’Olot per rebre tota la informació.

Més serveis, més a prop

El grup de suport és només un dels múltiples serveis que l’Oncolliga ofereix actualment als malalts de càncer de la Garrotxa i a les seves famílies i que són possibles gràcies a les aportacions dels socis i de les persones que col·laboren en les diferents activitats benèfiques que l’entitat organitza al cap de l’any.

L’entitat compta amb un magatzem a Olot amb material destinat a proporcionar comoditat al malalt i la seva família en la vida diària fora de l’hospital: cadires de rodes, caminadors,

crosses, llits articulats, cadires de dutxa, grua… Tot aquest material s’ofereix en préstec de manera temporal, en funció de les necessitats de cada malalt.

A més, l’Oncolliga utilitza espais cedits per l’Hospital d’Olot per oferir els serveis d’atenció psicològica, drenatge limfàtic, estètica oncològica integral, grup de gimnàstica per a afectades de càncer de mama, marxa nòrdica terapèutica i banc de perruques, tots ells de manera gratuïta. En els casos en què el malalt ho necessita, les visites dels psicooncòlegs i fisioterapeutes es fan a domicili.

VEURE TOT EL PROGRAMA AQUÍ

Comparteix-ho amb els teus amics: