Vídeo: Més de 500 persones varen gaudir del concert de Mainasons a Olot

Comparteix-ho amb els teus amics:

Ahir diumenge més de 500 persones grans i petits, es varen aplegar a la plaça del Mig, per gaudir del grup Mainasons que va oferir un espectacle infantil amb els seus protagonistes la Nia, la Mel i en Ton cantant i ballant cançons en directe, acompanyats de la banda de set músics. Durant el bolo, la interacció amb els músics porta la Nia, la Mel i en Ton a explicar breus anècdotes, a cantar i ballar tot el repertori de cançons i alhora aprofitaven per explicar als nens i nenes del públic quins són els instruments que estan tocant, com es diuen, com sonen, i ensenyaven amb exemples algunes característiques del so: si és curt o llarg, fluix o fort, ràpid o lent, agut o greu…

Vídeo: Mainasons en concert a la plaça del Mig d’Olot
[vimeo]https://vimeo.com/113880463[/vimeo]

Mainasons aposta per la música en directe ja que és bo educar la oïda des de ben petits. Es tracta, doncs, d’un espectacle per entretenir la mainada i fer que els nens i nenes cantin, ballin i ho passin bé. Però a més, amb les dosis de pedagogia musical incloses, els infants aprenen a reconèixer els instruments i a saber diferenciar els tipus de sons i ritmes. “De vegades es tendeix a fer coses massa senzilles amb l’excusa que és per a un públic infantil. Però nosaltres apostem per la música en viu perquè la mainada també es mereix escoltar bons músics en directe”, explica Pep Tarradas, director musical de Mainasons.

Mainasons recull cançons populars catalanes infantils i les versiona amb ritmes moderns: el Gall Quiquiriquí (Rythm&Blues), en Joan Petit (Rocksteady), el Gegant del Pi (samba-jazz)… Així, reprodueix alguns dels estils de música moderna més emblemàtics del segle XX com el swing, el country i el rocksteady, entre d’altres. La instrumentació de cada tema està feta d’acord amb l’estètica de cada estil. Els recursos tècnics dels arranjaments també van en la mateixa línia.

MÉS VÍDEOS: