El jaciment d’Empúries tindrà un festival de circ romà amb curses de carros i lluita de gladiadors aquest estiu

CASADEMONT, LOURDES - ACN · ID 109691/899452 La cursa de quadrigues és el plat fort del Festival Empuriae que es farà al jaciment greco-romà l'últim cap de setmana de juliol.
Comparteix-ho amb els teus amics:

Les ruïnes d’Empúries incorporen aquest estiu una nova activitat lúdica per complementar la visita al jaciment greco-romà, el Festival Emporiae El camí a Roma que es farà els dies 25, 26 i 27 de juliol de la mà de la companyia figuerenca Drakonia. Es tracta d’un espectacle trepidant amb més de 30 artistes -entre genets, aurigues, ballarines i legionaris-, i 14 cavalls. Un dels plats forts serà la cursa de quadrigues que fa més de 40 anys que no es veu a l’estat espanyol. S’instal·larà un circ romà amb una graderia circular, just al costat del Fòrum, amb capacitat per a 2.500 persones. Les entrades al festival, que es fa a la tarda, inclouen una visita a les instal·lacions del jaciment.

CASADEMONT, LOURDES - ACN · ID 109691/899452 La cursa de quadrigues és el plat fort del Festival Empuriae que es farà al jaciment greco-romà l'últim cap de setmana de juliol.
CASADEMONT, LOURDES – ACN La cursa de quadrigues és el plat fort del Festival Empuriae que es farà al jaciment greco-romà l’últim cap de setmana de juliol.

El Museu d’Arqueologia de Catalunya-Empúries i Drakonia Produccions han apostat per incorporar una nova oferta lúdica al jaciment greco-romà que permeti als visitants entendre millor com era la vida en aquest enclavament estratègic fa més de 2.000 anys. El festival, batejat amb el nom d”Emporiae El camí a Roma’, s’inspira en fets històrics però incorpora grans dosis d’espectacle i acció.

Amb un muntatge de més de 30 artistes -entre genets, aurigues, ballarines i legionaris-, figurants i 14 cavalls, l’espectacle inclou lluites de gladiadors, danses, jocs d’habilitat a cavall i les carreres de carros. Aquest últim aspecte és el que es preveu que susciti més interès entre els visitants ja que es podrà veure una cursa de dues quadrigues -carros tirats per quatre cavalls- que fa més de 40 anys que no es veu a l’estat espanyol. Un dels actors que participen en l’espectacle com a Rei dels Indiketes avançava que no és tant veure qui corre més en un circuit oval sinó els equilibris i les accions de risc que es fan durant l’actuació.

El circ romà s’instal·larà en uns terrenys a tocar del fòrum romà i inclou unes grades circulars -fidels a aquella època- des d’on l’espectador tindrà una vista privilegiada de tot el que passa durant l’hora i mitja que dura l’espectacle. La capacitat és de 2.500 persones, amb una arena de 65 metres de llargada i 40 metres d’amplada.

Un dels responsables de la companyia figuerenca Drakonia, Cesc Martinell, reconeixia aquest dijous en la presentació que estan molt contents de poder portar aquest espectacle en aquest emplaçament històric i que esperen que es pugui repetir en noves edicions. Per raons de conservació del jaciment, es va descartar l’anfiteatre i el mateix fòrum romà, possibles emplaçaments que s’havien estudiat inicialment.

La coordinadora del MAC-Empúries, Marta Santos, ha assenyalat que estan molt “il·lusionats” i a l'”expectativa” de l’interès que pugui generar aquest nou espectacle lúdic, que confien que tindrà una bona acollida.

Les entrades, que ja es poden adquirir al preu de 15 euros, es poden comprar al mateix museu i per Internet a través de Ticketmaster. Els visitants podran accedir al jaciment a partir de les quatre de la tarda, podent visitar així les instal·lacions, i a dos quarts de set començarà l’espectacle.

Drakonia també portarà un espectacle similar, ‘Coliseum’, al Palau de Sant Jordi de Barcelona el pròxim 4 d’octubre. “Que ningú es pensi que veurà purament circ romà, hi ha una base històrica però el que oferim nosaltres és espectacle, que és el que agrada a la gent”, ha afegit Mireia Blasco, que és membre de la companyia.

Comparteix-ho amb els teus amics: