El jove pianista Marc Serra estrena piano i temporada a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles

Comparteix-ho amb els teus amics:

És el primer dels catorze concerts que integren la programació estable de gener a juny de 2016 de l’equipament banyolí

Marc Serra

L’Auditori de l’Ateneu de Banyoles enceta, aquest diumenge 24 de gener, la programació de gener a juny de 2016 amb un concert molt especial. El jove pianista del Pla de l’Estany Marc Serra farà un recital (19 h, 8 €) que suposarà l’estrena oficial del nou piano Kawai GX7 amb el qual s’ha dotat l’equipament. A més, el dia abans, el músic porquerenc oferirà una masterclass per als estudiants de piano de l’Escola Municipal de Música de Banyoles (EMMB). D’aquesta manera seran aquests joves músics qui, juntament amb Serra, tindran el privilegi de ser els primers a tocar l’instrument, en la que és una clara aposta de ciutat.

El nou piano Kawai GX7 ha estat adquirit per l’Ajuntament de Banyoles a través d’un negociat en el qual va resultar seleccionada l’oferta de la prestigiosa casa Jorquera Pianos de Barcelona. Amb aquesta adquisició, l’Auditori de l’Ateneu es dota amb un instrument nou i de màxima qualitat amb el qual donar resposta al volum i nivell de les activitats que s’hi duen a terme. Cal destacar que Kawai és considerada, junt a Yamaha, la fàbrica de pianos d’origen japonès més fiable, segons certifica el propi govern nipó. El piano de mitja cua Yamaha C5 que fins ara estava a l’Auditori de l’Ateneu passarà a incorporar-se, convenientment restaurat, al parc de pianos de l’EMMB.

Per estrenar aquest piano de concert s’ha escollit un intèrpret vinculat a al ciutat. Nascut l’any 1991 a Porqueres, Serra va començar a estudiar piano als cinc anys, tot continuant la formació al Conservatori Isaac Albéniz de Girona i a l’ESMuC (Escola Superior de Música de Catalunya). Amb només divuit anys, debuta com a solista amb l’Orquestra del Conservatori de Girona a l’Auditori Palau de Congressos de la ciutat. Serra ha estat guardonat amb diversos premis, entre els quals destaca haver-se endut, l’any 2013, la primera edició de dbut!, el concurs de joves intèrprets de les comarques gironines. Actualment, està estudiant a Basilea (Suïssa), on perfecciona la tècnica amb el reputat mestre Claudio Martínez Mehner.

Per al concert que ha d’inaugurar el nou piano de l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles, Serra aposta per un recital amb obres d’alguns dels seus autors predilectes. Així s’escoltarà Sonatine pour Yvette, de Xavier Montsalvatge, Arabeske op. 18 en Do major de Robert Schumann, Widmung de Franz Liszt (a partir de Robert Schumann), Images (Llibre I), L. 110, de Claude Debussy, i el colofó serà per a la Sonata núm. 31 op. 110 en La bemoll Major de Ludwig van Beethoven.

El d’aquest diumenge, és el primer dels catorze concerts que integren la programació estable de gener a juny de 2016 de l’equipament banyolí, que inclou noms com ara Luar Na Lubre, Ismael Serrano, Josep-Ramon Olivé, Marinah (Ojos de Brujo ) & Chicuelo, Inspira o Fred Hersch Trio.