El jutge suspèn indefinidament el desallotjament del bloc de Salt

ACN Les famílies del Bloc Salt durant una protesta del mes de juny per demanar al jutjat que aturés el desallotjament.
Comparteix-ho amb els teus amics:

Les famílies havien de deixar els pisos el 25 de juliol però el magistrat decideix ajornar la data fins que resolgui els recursos

ACN Les famílies del Bloc Salt durant una protesta del mes de juny per demanar al jutjat que aturés el desallotjament.
ACN Les famílies del Bloc Salt durant una protesta del mes de juny per demanar al jutjat que aturés el desallotjament.

ACN · El jutge que porta el cas del bloc de Salt ha decidit suspendre indefinidament el desallotjament, previst per al 25 de juliol. El magistrat considera que, tot i que els recursos presentats per les famílies no suspenen la tramitació de la denúncia, sí que vol esperar a resoldre’ls abans de fixar una nova data de desallotjament. Des de la PAH Girona Salt s’han felicitat de la notícia i han assegurat que dóna “tranquil·litat” a les famílies. Als pisos hi viuen 18 adults i 24 nens de 12 famílies. La portaveu, Marta Afuera, recorda que la propietària de l’immoble és la Sareb i l’insta a cedir aquest i d’altres pisos per a lloguer social.

Les famílies van tornar a entrar a aquest bloc -que és propietat de la Sareb- el 22 de maig. Una primera ordre de desallotjament fixava el 25 de juny com a data límit perquè marxessin voluntàriament dels pisos si no volien que se’ls fes fora per la força.

Les famílies van entrar pocs dies abans un escrit al jutjat identificant qui viu a l’edifici i alertant que estan en una situació “de vulnerabilitat extrema”. Finalment, el jutge va ajornar aquesta data un mes, fins al 25 de juliol.

Fa pocs dies, els advocats de les famílies van presentar dos recursos al jutjat per intentar parar el desallotjament. Segons explica Afuera, en els recursos el que es demana al magistrat és que tingui en compte que el dret a l’habitatge “ha de prevaldre per sobre al dret de la propietat privada”. “El que demanem a la Sareb és que cedeixi aquests pisos, no que les administracions es dediquin a comprar-los perquè els diners públics s’han de destinar a d’altres finalitats i no a lucrar entitats que han rebut diners públics per al rescat de bancs, aquests pisos ja estan pagats”, ha manifestat.

Quan faltaven només tres dies per a la nova data de desallotjament, el jutjat d’instrucció número 3 de Girona ha emès una resolució on suspèn indefinidament aquesta data de desallotjament. Segons argumenta el jutge, vol resoldre primer els recursos presentats per les famílies abans de fixar una nova data de desallotjament.

La portaveu de la PAH Girona- Salt, Marta Afuera, ha celebrat la notícia i ha dit que aporta “tranquil·litat” a les famílies que hi viuen. “Estem molt contentes perquè ara tindrem oportunitat de negociar amb la Sareb i les administracions”, ha afirmat.