El jutjat autoritza l’enterrament del nen trobat mort a un pis de Girona

Comparteix-ho amb els teus amics:

Els altres dos fills del matrimoni continuen sota la responsabilitat de la Generalitat mentre resolen si poden tornar amb els pares

Els Mossos d’Esquadra van descobrir el cos del nen el 5 de gener i van detenir els pares davant les sospites que podien tenir relació amb la mort de l’infant. L’autòpsia preliminar va revelar que el menor feia almenys un mes que era mort al domicili familiar i apuntava a una mort natural provocada per una malaltia respiratòria crònica. El jutjat d’instrucció número 2 de Girona va assumir la investigació del cas i, després de prendre declaració als pares, els va deixar en llibertat però investigats per un suposat homicidi per imprudència.

Tania Tapia: La furgoneta de la funerària abandonant l'edifici amb el cadàver del nen a l'interior.

Una de les claus per esclarir el cas és el resultat final de l’autòpsia però encara falta que els forenses justifiquin, a petició de la jutgessa, el motiu pel qual al cos del nen hi havia un excés d’etanol. Tot i que l’informe especificava que no s’havien detectat estupefaents ni psicofàrmacs al cadàver del fill petit del matrimoni, la jutgessa vol saber si la concentració d’etanol de 0,91 gr/l és sospitosa o només provocada per la descomposició del cos.

Les possibles necessitats forenses han fet que el jutjat denegués, fins ara, que donessin sepultura al nen. Finalment, el Jutjat d’instrucció 1 de Girona ha autoritzat l’enterrament. Els pares del menor ja estan preparant el sepeli i la intenció és enterrar-lo a Girona.

Quan van passar a disposició judicial, els pares van explicar que el nen patia una malaltia respiratòria i que un dia al matí –en dates que no van saber determinar- el seu fill petit ja no va despertar. La principal hipòtesi és el que els pares, en xoc, no assumissin la mort del menor. Per això, el van estar vetllant durant almenys un mes i van fer vida al voltant del cadàver, que estava estirat al llit, sense avisar els serveis d’emergència.

El matrimoni d’origen nord-americà té dos fills més, que es del descobriment del cos estan sota la responsabilitat de la Direcció General d’Atenció a la Infància i a l’Adolescència. La família ja ha presentat la demanda al jutjat per recuperar els dos fills i està en marxa el procediment per avaluar si són idonis i assegurar que podran tenir-ne cura.

Foto: Tania Tapia
La furgoneta de la funerària abandonant l’edifici amb el cadàver del nen a l’interior.