El Jutjat d’Olot crida en un acte de conciliació a alguns dels imputats com Ignacio Mulleras i Jorge Pedro Casanova

Comparteix-ho amb els teus amics:

Anglada: “L’actual Plataforma per Catalunya cada vegada s’assembla més a partits com Bildu, Amaiur, la CUP o Alba Daurada”.

Aquest dimecres estant citats al jutjat de Primera Instància núm. 2 d’Olot, a les 12 del migdia, en un acte de conciliació previ a la interposició d’una querella criminal per presumptes delictes d’injúries i calumnies, entre d’altres, a dos imputats de la cúpula de Plataforma per Catalunya (PxC), Ignacio Mulleras i Jorge Pedro Casanova. El primer, Mulleras, està imputat per una conspiració per voler atemptar i acabar amb la vida del qui fou el president històric de PxC i regidor a l’Ajuntament de Vic Josep Anglada i Rius. El segon, Casanova, està imputat per uns actes vandàlics que va patir la nova mesquita de Tortosa el febrer de l’any passat. La demanda de conciliació ha estat interposada per Josep Anglada i Francesc Bueno Celdrán.

Ignasi Mulleras, regidor de PxC d'Olot

L’acta de conciliació consisteix en veure si els dos imputats, després que el Jutjat d’Instrucció núm. 2 de Vic confirmés el passat 26 de gener, que la conxorxa per a atemptar contra Anglada, i un cop escoltades les gravacions que va realitzar el lletrat Francesc Bueno respecte de les quals, afirma el jutge, no hi ha cap indici ni sospita que hagin pogut ser manipulades, es ratifiquen o no a la resposta que va emetre Plataforma per Catalunya a través d’un comunicat on esmentaven que la querella interposada per Anglada per intent d’homicidi era una falsa denúncia.

En aquest sentit, Anglada ha manifestat que “l’entristeix veure que un cop va ser apartat del partit il·legalment pels usurpadors de l’actual direcció de PxC, en menys d’un any, gaire be tot el Consell Executiu estan imputats o denunciats, uns per voler acabar amb la seva vida, i altres per actes vandàlics o altres delictes”, afegint “aquesta no és la Plataforma que ell va crear, aquesta és una Plataforma ultradretana i anticatalana, que amb les noves formes de fer cada vegada se sembla més a partits com Bildu, Amaiur, la CUP o Alba Daurada”.

Per últim, ha afirmat Anglada que “desgraciadament aquest acte de conciliació s’haurà de dur a terme custodiat per la Policia, per culpa d’uns desaprensius que volien acabar amb la seva vida, entre ells el Sr. Ignacio Mulleras, i davant els quals el Jutge ha actuat amb valentia i responsabilitat atesa la perillositat dels subjectes que volien atemptar contra ell dictant una ordre d’allunyament”.

Font: Plataforma per Catalunya