El Jutjat Mercantil escull el fabricant de motos elèctriques Torrot com a nou propietari de Gas Gas

ARXIU ACN Empresa Gas Gas
Comparteix-ho amb els teus amics:

La plantilla assegura que “és el millor” que els podia passar perquè la fàbrica reprengui producció i mantingui llocs de treball

El Jutjat Mercantil de Girona ha escollit el fabricant de motos elèctriques Torrot com a nou propietari de Gas Gas. En una interlocutòria, el jutge autoritza l’administrador concursal a vendre la unitat productiva a la firma amb seu a Mataró. De fet, de les tres ofertes que es van presentar, la de Torrot era la més elevada. Oferia 9,66 MEUR per adquirir Gas Gas –en liquidació des del juliol- i ho acompanyava d’una inversió de 13 MEUR en tres anys per reflotar-la. A més, proposava subrogar contractes a 55 treballadors. Des del comitè de Gas Gas, que ja havien apostat obertament per Torrot, asseguren que això és “el millor” que els podia passar per tornar a “donar aire” a una marca gairebé “asfixiada”.

El fabricant de motos gironí Gas Gas està a punt de canviar de mans. Després d’estudiar els informes de treballadors i administració concursal, el Jutjat Mercantil ja ha escollit qui en serà el nou propietari. En una interlocutòria, el jutjat ha autoritzat la venda de la unitat productiva a la firma catalana Torrot, amb seu a Mataró, i que fabrica motos elèctriques.

De fet, de les tres ofertes que es van presentar, la de Torrot era la més elevada. En total, oferia 9.669.628,20 euros per comprar Gas Gas i assumir part dels deutes que arrossegava. Segons recull la proposta presentada al Mercantil, gran part d’aquesta quantitat (en concret, 6,38 MEUR) anirien destinats a cobrir els crèdits que va contreure la companyia gironina (amb entitats com el Sabadell, CaixaBank, el BBVA, ING o l’Institut Català de Finances).

L’oferta de Torrot, que s’acompanyava d’un aval de 150.000 euros, també recollia que pagaria 1,65 MEUR per comprar la maquinària i la fàbrica del polígon de Salt (Gironès). Pel què fa al projecte industrial, Torrot s’ha associat amb un fons d’inversió i preveu injectar fins a 13 MEUR en tres anys per tirar endavant un pla de viabilitat que permeti reflotar l’empresa.

La proposta de Torrot també concreta que, ja d’entrada, subrogarà els contractes a 55 treballadors de l’antiga Gas Gas (immersa en liquidació des del juliol). A més, el fabricant de motos elèctriques també preveu anar ampliant plantilla a mesura que vagi tirant endavant el seu pla estratègic.

Llum verda a la compra

La interlocutòria del Jutjat Mercantil, a la pràctica, dóna llum verda perquè es formalitzi l’operació de compra. És a dir, que ara només falta signar perquè sigui un fet. El comitè d’empresa de Gas Gas assegura que la compra per part de Torrot és “el millor” que els podia passar. “Suposa tornar a donar aire a una marca que gairebé s’asfixia en mans dels antics socis”, diuen en una entrada al Facebook.

El portaveu del comitè, Josep Maria Lara, explica que Torrot permetrà reprendre la producció de motos “després de més de deu mesos aturada” i reflotar “una xarxa comercial que durant tot aquest temps ha patit les conseqüències de la mala gestió dels antics propietaris”.

A més, els representants de la plantilla també celebren que la interlocutòria del Jutjat Mercantil hagi arribat abans que se celebri la fira de Milà, la de referència del sector, que comença aquest dijous. “Allà és on se signen els contractes amb proveïdors, distribuïdors i pilots; anar-hi ja amb un nou propietari suposa assegurar-se el futur”, concreten des del comitè.

Escúter elèctric a Milà

A Milà, de fet, Torrot hi presentarà el seu nou escúter elèctric, el MUVI, que compta amb una autonomia de fins a 100 quilòmetres. La moto disposa de bateries extraïbles i lleugeres que es poden carregar a qualsevol lloc. És el primer vehicle connectat en tot moment a Internet.

Torrot és una marca històrica de bicicletes i motos que, de fet, també ha passat per un procés per reflotar-la. Nascuda a Vitòria l’any 1948, a la dècada dels 70 va treure al mercat ciclomotors com la Mustang o la TT i va fabricar bicicletes com la Cross MX (antecessora de la mountain-bike).

Inactiva com a marca des dels 80, un grup d’emprenedors la va recuperar el 2011 per associar-la al sector dels vehicles elèctrics de dues rodes. Inicialment, Torrot tenia seu a Vidreres (Selva), però des del passat juny es troba al polígon de Mataró. Dins el seu catàleg compta amb motocicletes infantils i bicicletes elèctriques, a més de la MUVI, que ara presentarà a la fira italiana.

L’empresa té una quinzena de treballadors directes. Torrot compta amb una seixantena de punts de distribució, repartits arreu del territori estatal, i també té presència a 25 països (Estats units, Mèxic, Nova Zelanda, Portugal, Itàlia, el Marroc, Rumania, Àustria, Irlanda, el Regne Unit i Alemanya, entre d’altres). ACN Girona