Taller de ‘lettering’, l’art de dibuixar lletres a mà, arriba a Can Trona

Comparteix-ho amb els teus amics:

Monogràfic de lettering a Can Trona- Centre de Cultura i Natura de la Vall d’en Bas

El pròxim dissabte 22 de gener es farà un monogràfic de lettering a l’aula pedagògica de Can Trona, a càrrec de l’artista Miquel Alari.

​El lettering és una pràctica que basa la seva creativitat en les formes de les lletres, combinant-les, deformant-les o donant-los vida. Aquesta tècnica està molt de moda, ja que hi ha una tendència a diferents plataformes digitals, com Pinterest i Instagram, que aposta per recuperar l’art perdut de l’escriptura manual. I és que, darrerament, amb l’ús de la tecnologia i l’aparició de programes de disseny s’ha anat perdent la pràctica d’aquesta disciplina creativa.

El fet de recuperar formes d’escriptura i tècniques antigues que s’utilitzaven per a fer aquestes lletres, coincideix amb l’objectiu de Can Trona de recuperar tècniques antigues i de posar en valor l’artesania i una forma de vida més pausada.

Un cop finalitzat el curs els i les participants podran elaborar dissenys on la lletra sigui un element diferencial. A més, aprendran a crear efectes visuals per a poder donar un toc personal a etiquetes, cartells o programes d’esdeveniments, que difícilment es podrien aconseguir amb els programes de disseny habituals.

El monogràfic es divideix en 2 blocs de 3 hores de durada amb un descans de 10 minuts a la meitat de cada bloc. L’horari serà de 10.30h a 13.30h i de 16.00h a 19.00h. Cal seguir els dos torns que són correlatius. Us podeu inscriure aquí. El preu per la formació és de 5 euros per persona, que es pagaran el mateix dia del taller.