El MEAM acull una exposició centrada en la figura de l’escultor olotí Josep Clarà

Comparteix-ho amb els teus amics:

La mostra ‘Al taller de Josep Clarà. Els guixos d’un escultor irrepetible’ es podrà visitar des d’aquest dijous fins el 19 de juny

El MEAM acull a partir d’aquest dijous l’exposició ‘Al taller de Josep Clarà. Els guixos d’un escultor irrepetible’ dedicada a l’artista olotí. Aquesta exposició ha estat coproduïda pel MEAM i pel Museu de la Garrotxa d’Olot, d’on venen la major part de peces exposades, procedents de l’antic Museu Clarà de Barcelona, i on s’han restaurat una setantena d’obres. L’exposició, comissariada per Cristina Rodríguez Samaniego, en col·laboració amb Irene Gras Valero, obre una finestra a “l’univers Clarà”, a partir dels guixos més rellevants de cada una de les èpoques de la prolífica vida de l’escultor, tots ells procedents de l’antic Museu Clarà, juntament amb dibuixos, fotografies i altres materials visuals.

MEAM / Cedida Una de les peces de l'exposició del MEAM (horitzontal).

Entre les més de 80 peces que formen part de la mostra, destaquen els guixos d’obres escultòriques emblemàtiques com per exemple ‘La Deessa i Joventut’ (1928), que es poden veure a la plaça Catalunya de Barcelona; ‘Monument al treball’ (1915), escultura monumental, situada a la plaça del Doctor Robert de Sabadell; ‘Maternitat’ (1948), ubicada a la plaça Clarà d’Olot, i ‘Retrat femení’ (1913), peça de guix que conserva els punts fets per l’escultor que li van permetre passar el guix a marbre.

Un dels aspecte destacats de l’exposició és que molts d’aquests guixos es mostren al públic per primera vegada. Procedeixen del Museu de la Garrotxa d’Olot, on es conserva la major part dels treballs de l’artista i on s’han restaurat més d’una setantena de peces. Com han destacat des del MEAM, “la mostra pretén apropar els visitants a la figura de l’escultor i a la seva obra que, després del tancament del Museu Clarà de Barcelona (1995), havia quedat un mica oblidada”.

L’exposició presenta dues vessants que s’interrelacionen i construeixen una mirada diferent i renovada sobre aquest artista. D’una banda, s’explica la trajectòria de Josep Clarà (Olot, 1878 ¬ Barcelona, 1958) i se’n destaquen les obres més importants, moltes d’elles inèdites. I de l’altra, s’explora el concepte del taller de l’artista i s’il·lustra el treball de l’escultor, els seus processos creatius, el funcionament del taller, les tècniques emprades, entre d’altres.

La mostra ‘Al taller de Josep Clarà. Els guixos d’un escultor irrepetible’ es podrà veure al MEAM del 10 de març al 19 de juny de 2016 i al Museu de la Garrotxa d’Olot del setembre de 2017 al gener de 2018.