El millor Xavi Porras de l’any no vas ser suficient

IF
Comparteix-ho amb els teus amics:

L’atleta espanyol Xavi Porras va estar al millor nivell de l’any però no va poder lluitar per les medalles a la final de salt de longitud per a cecs (categoria T11) del Mundial de Doha que s’ha celebrat aquest matí a l’Estadi Suhaim Bin Hamad de la capital de Qatar. L’atleta d’Olot va acabar setè després d’aconseguir la seva marca personal de la temporada,al primer salt, amb un registre de 5,89.

IF

L’actuació de Xavi era una incògnita després que a poc més d’un mes de la cita mundialista reaparegués una antiga lesió, que es va creuar en el camí de l’atleta d’Olot en el pitjor moment per afinar la seva preparació, el ​​que va fer que no pogués provar-se al fosso de salt fins una setmana abans de marxar rumb a Doha en la darrera concentració. Cal afegir, a més, l’operació d’hèrnia inguinal a la qual es va sotmetre, el nostre campió, al mes de febrer.

Tot i els inconvenients, Xavi ha demostrat la seva qualitat fregant els sis metres en un concurs en què ha comès tres nuls, a l’ arriscar al límit buscant un salt que el portés a lluitar per la seva novena medalla mundialista. Els seus tres salts vàlids han estat de 5,89, 5,88 i 5,74.
El triomf ha estat per al rècordman mundial de la categoria, el nord-americà Lex Gillette amb un espectacular salt de 6,38, conquerint la plata l’atleta de Azerbayan Elchin Muradov (6,27) i el bronze l’ucraïnès Ruslan Katyshev (6,22) . El nivell de la final va ser dels millors que es recorda amb sis atletes per sobre dels 6 metres, cinc d’ells superant els 6,20.

Ara Xavi haurà de mirar cap endavant amb l’objectiu d’aconseguir el passaport per a Rio 2016, el que suposaria la seva quarta participació en la màxima cita paralímpica, on espera poder lluitar per conquerir un nou metall dins d’un palmarès espectacular.
Xavi Porras deia aquestes paraules després de la conclusió de la prova: “he estat tranquil, he competit bé, el que passa és que els ajustos en la cursa han fallat i això és falta d’entrenament. Aquest és un campionat més, sóc setè del món, Doha ha estat un termòmetre per Rio i jo tinc clar que he d’estar en la meva marca si vull optar a medalles i buscar el 6,40 que és per al que vaig a treballar, a les pistes, a partir d’ara”.

Malgrat totes les dificultats que s’ha trobat pel camí, l’atleta del FC Barcelona ha donat una vegada més el màxim en un Mundial que suposa la primera gran aturada del “Projecte XP , rumb a Rio 2016 ” , que aquest any ha arrencat amb el suport de la plataforma de crowfunding, ” Patrocinalos “, així com dels seus patrocinadors Manxa, Powergym la Finestra Sul Cielo, JPS English School i Meikin.