El Mobile World Congress més multitudinari obre portes amb els responsables de Facebook i Android com a protagonistes

Comparteix-ho amb els teus amics:

El Mobile World Congress (MWC) més multitudinari obre portes aquest dilluns i espera rebre 90.000 assistents de 201 països i 2.000 empreses expositores (un centenar de catalanes), que fins dijous convertiran el recinte de Gran Via de Fira de Barcelona en el centre mundial de la indústria de la telefonia mòbil. Aquest dilluns hi haurà dues de les conferències més esperades: el responsable d’Android a Google, Sundar Pichai, i el fundador de Facebook, Marc Zuckerberg, que repeteix presència al congrés. L’expectació per l’esdeveniment és tan gran que diverses companyies, com Samsung, Huawei o HTC, s’han avançat a la inauguració oficial del MWC i van presentar les novetats diumenge.

862855
ACN El fundador de Facebook, Mark Zuckerberg, durant la conferència al MWC 2014

Aquest diumenge diverses companyies van avançar-se al congrés organitzant activitats paral·leles per presentar les seves novetats. És el cas de Samsung, que va presentar el seu telèfon intel·ligent Samsung S6, i HTC, que va mostrar el seu nou HTC One M9. També van organitzar esdeveniments Huawei, Vodafone, Nokia, Alcatel, Mozilla, Telefónica i Acer.

Després del sopar de benvinguda institucional d’aquest diumenge al vespre al Palau de Pedralbes, aquest dilluns les autoritats aniran a la Fira de Gran Via per realitzar la inauguració oficial. Hi participaran, entre altres, el Rei Felip VI, el president de la Generalitat, Artur Mas, i el ministre d’Indústria, José Manuel Soria.

El MWC oferirà les principals novetats de la tecnologia mòbil en 100.000 metres quadrats nets d’exposició de la Fira de Barcelona, encapçalats per les principals firmes del sector: Ericsson, Nokia, Huawei, Sony, Samsung, Microsoft, Qualcomm, Facebook, Intel i ZTE. Un dels trets distintius del MWC és el nivell dels seus participants i és que la meitat dels congressistes són alts directius de les principals empreses de la telefonia mòbil a nivell mundial.

El congrés generarà un impacte econòmic estimat a la capital catalana i el seu entorn de 436 milions d’euros, que arriben als 3.000 milions si tenim en compte les deu edicions del MWC que ha acollit Barcelona. L’esdeveniment també generarà 12.672 llocs de treball temporal, que s’eleven a 75.000 després d’una dècada d’activitat a la ciutat.

Tendències i presentacions

La innovació en els terminals sembla haver-se estancat des de fa ja gairebé dos anys (en favor dels ‘wearables’) amb la generalització del disseny d’interfície tàctil i únicament l’aparició de pantalles corbades, formats una mica diferents (BlackBerry Passport), resolució 4K o l’augment de la potència de processadors ha permès evolucionar els dispositius. Tot i això, s’espera un bon nombre de presentacions de nous terminals, a més dels ja esmentats Samsung Galaxy S6, o l’HTC One M9. La japonesa Sony també podria presentar la quarta generació de la seva smartphone insígnia: l’Xperia Z4.

Davant l’escassetat d’innovacions trencadores en el camp dels terminals, la principal tendència que s’observarà al llarg dels propers mesos en l’àmbit de les tecnologies mòbils serà la diversificació de dispositius connectats (l’anomenat ‘internet de les coses’). Si fins ara disposàvem de telèfons, tauletes, ‘wearables’, ordinadors i alguns cotxes connectats a la xarxa, el nombre de dispositius que oferiran aquesta possibilitat augmentarà notablement.

Una altra tendència en alça són els ‘wearables’, que viuen una “febre”, segons els experts del sector. Després del debut l’any passat d’aquests dispositius, la seva proliferació continua marcat la pauta en el mercat dels mòbils. Mostra d’això és que les principals marques presents (Samsung, HTC, LG, Sony o Huawei, entre d’altres) presentaran nous dispositius d’aquest tipus, però no totes presentaran nous telèfons. També Apple ha presentat recentment el seu rellotge intel·ligent.

Presència dels directius més influents del sector

Un any més, el MWC acollirà conferències dels directius i emprenedors més destacats i influents del sector de la telefonia mòbil i internet. És el cas del conseller delegat i fundador de Facebook, Mark Zuckerberg, que repetirà la seva presència de 2014. També participarà en el certament el vicepresident de Google i responsable de Chrome i Android, Sundar Pichai, o el cofundador i conseller delegat de Wikipedia, Jimmy Wales. Una altra presència destacada serà la presidenta executiva de Mozilla, Mitchell Baker.

4YFN

En la seva segona edició, el 4YFN preveu consolidar-se com un referent internacional de l’emprenedoria al sector de la telefonia mòbil. Aquest esdeveniment treballa sobre tres eixos temàtics alineats amb les últimes tendències en mobilitat i innovació i abordarà els temes relacionats amb tecnologies disruptives (2 de març), l’Internet of Things (3 de març) i els mitjans de comunicació digitals (4 de març). El saló acollirà ponències d’experts com Patrick de Laive, cofundador de The Next Web, Martin Varsvasky, CEO de FON, l’inventor Pablos Holman, o Mike Butcher, editor en cap de Techcrunch.

Transport i logística

Una de les novetats logístiques del MWC15 és la instal·lació de dues passarel·les elevades construïdes específicament per al congrés amb l’objectiu de garantir l’accés fluid de congressistes al recinte. El primer pont estarà situat sobre el carrer Ciències de l’Hospitalet, mentre que el segon s’ubicarà a l’Avinguda Joan Carles I d’aquesta localitat, principals circuits d’accés al Hall Europa, l’entrada principal del recinte de Gran Via.

A banda, els congressistes podran desplaçar-se al recinte de Gran Via a través de la línia 8 dels FGC, a l’espera que el 2016 la línia 9 de metro uneixi l’aeroport del Prat amb l’espai firal i el centre de Barcelona. Els participants també disposaran del servei de taxi o dels autobusos urbans de la capital catalana, que enguany no han amenaçat amb vagues durant el MWC, com ha passat en edicions anteriors.

Hotels amb plena ocupació

Abans de l’inici del congrés, ja hi ha unes 26.300 habitacions bloquejades en hotels, el que suposa aproximadament un 3% més que el 2014. De fet, els establiments hotelers de la capital catalana registraran plena ocupació durant el MWC, especialment dimarts i el dimecres, quan hi ha més activitat, mentre que tindran una ocupació superior al 90%-95% dilluns i dijous. La demanda d’allotjament s’estén als apartaments turístics i als hotels de les comarques de l’entorn metropolità, que registraran una ocupació del 70%-80%.

Comparteix-ho amb els teus amics: