El Moviment d’Esquerres, en disposició de presentar candidatures a 56 municipis de les comarques gironines

LÓPEZ, MARINA - ACN MES s'ha presentat aquest dijous a Girona
Comparteix-ho amb els teus amics:

El Moviment d’Esquerres (MES) està en disposició de presentar candidatures a 56 municipis gironins. La formació, nascuda sobretot d’exdirigents del PSC crítics amb el partit arran del procés sobiranista, assegura que camina amb pas ferm cap a les properes eleccions i que esperen anar sumant altes per poder formar llista a més poblacions. La portaveu Magda Casamitjana ha afirmat que han creat un nou partit per “cobrir” una franja de població que pot no sentir-se representada en cap partit: els socialistes sobiranistes. Pere Albó i Pia Bosch han confirmat que continuaran a la Diputació de Girona fora del grup del PSC, com a no adscrits, perquè entenen que han de “donar veu” als afins al seu projecte.

LÓPEZ, MARINA - ACN MES s'ha presentat aquest dijous a Girona
LÓPEZ, MARINA – ACN MES s’ha presentat aquest dijous a Girona

A la presentació del partit a Girona, cares molt conegudes del passat recent del PSC a la demarcació com Pia Bosch, Marina Geli, Magda Casamitjana o Pere Albó. El MES es presenta com una formació política que vol recuperar l’esperit fundacional dels socialistes, que apostava per “l’aleshores anomenat dret a l’autodeterminació i que ara en diem el dret a decidir”, ha explicat Pere Albó.

MES neix de la unió de Nova Esquerra Catalana (NeCat) i Moviment Catalunya però, segons ha assegurat Casamitjana, no només hi ha exdirigents o exmilitants del PSC, sinó que també s’estan “engrescant” persones d’esquerres i sobiranistes que fins ara havien treballat des d’entitats i societat civil i que no s’havien decidit a fer el pas a la política.

Així, segons ha detallat Casamitjana, “pocs dies” després d’anunciar que anirien de la mà, MES està en disposició de presentar candidatura a 205 municipis arreu de Catalunya. A les comarques gironines, segons ha concretat, tenen persones interessades a presentar-se sota aquestes sigles a 56 poblacions. La comarca on, per ara, tenen més presència és l’Alt Empordà, amb 16.

Casamitjana ha explicat que donen llibertat per formar coalicions amb partits afins a tots els municipis i diu que estan a l’espera del proper congrés d’Avancem -previst per al dia 14- per saber si la formació decideix sumar forces amb MES.

Com a no adscrits a la Diputació de Girona

Pere Albó ha lamentat que des de la federació del PSC a Girona s’hagi adoptat una postura molt diferent a la d’altres demarcacions i que demani als regidors o diputats que han abandonat el partit que deixin els càrrecs. Albó ha confirmat que demà ell i Pia Bosch oficialitzaran la seva sortida del grup socialista a la Diputació de Girona però que continuaran com a diputats no adscrits.

Segons Albó, passaran “al grup no adscrit” i se senten legitimats perquè la sagnia que hi ha hagut al PSC a la demarcació confirma que hi ha més persones amb la mateixa sensibilitat que ell i Bosch i, a més, creuen que MES ha de tenir veu dins la Diputació de Girona com a partit d’esquerres i sobiranista.

Casamitjana ha exposat el full de ruta de MES i ha detallat que aposten obertament per un referèndum vinculant i pel sí. Tot i això, ha afirmat que és un partit on hi tenen cabuda i s’hi poden “sentir còmodes” tant els votants del sí-sí com del sí-no i que creguin en el dret a decidir.