El Museu de la Garrotxa engega una prova pilot de tallers d’artteràpia

Comparteix-ho amb els teus amics:

Amb l’objectiu de ser cada cop més accessibles, els Museus d’Olot han iniciat un projecte pilot que consisteix en la realització de tallers d’artteràpia a la l’exposició sobre Miquel Blay.

A partir de la pregunta Què és per a tu una escultura es treballen dinàmiques de joc corporal, es visita l’exposició de Miquel Blay i es fan preguntes sobre algunes de les escultures. Es parla de l’expressivitat i el moviment, s’observen i/o es toquen les peces i, sobretot, s’escolta el que suggereixen a cadascun dels particpants.

np-tallers-dartterapia-a-la-sala-oberta_2

Els tallers, finalitzen amb un treball d’interpretació artística personal sobre l’exposició o sobre alguna escultura. Els tallers els imparteixen especialistes d’aquesta disciplina d’Altrart, Associació d’Artteràpia d’Olot, que comptem amb una llarga experiència en l’aplicació i divulgació de l’artteràpia.

Per ara, s’ha engegat un programa pilot amb grups de l’Escola d’Educació Especial Joan XXIII, l’ONCE i la Fundació La Fageda. Ja s’han fet algunes sessions amb una primera valoració molt positiva tant pels organitzadors, com per les artterapeutes i també pels participants. Un cop finalitzats tots es farà una avaluació i s’estudiarà la possibilitat de programar sessions obertes al públic.

La realització d’aquests tallers respon a un dels objectius més prioritaris dels Museus d’Olot: fer-los cada cop més accessibles. L’Artteràpia és una disciplina a partir de la qual el participant pot experimentar amb diferents llenguatges artístics i entrar en diàleg amb els propis processos creatius, compartint i creant amb la resta de participants. D’aquesta manera, l’acció creadora i la relació amb l’obra d’art permeten trobar-se amb l’altre, i cada participant descobreix les seves pròpies capacitats i recursos per expressar-se.