El patrimoni i les emocions, protagonistes aquest cap de setmana a Can Trona

Comparteix-ho amb els teus amics:

El patrimoni i les emocions, protagonistes aquest cap de setmana a Can Trona

Can Trona, el Centre de Cultura i Natura de la Vall d’en Bas, ha tornat a programar activitats culturals aquest cap de setmana. Les propostes van començar divendres amb l’inici d’un nou cicle de xerrades organitzades per l’Associació de Veïns de Sant Esteve d’en Bas i coordinades pel doctor en Història de l’Art, Miquel Àngel Fumanal, amb el suport de l’Ajuntament de la Vall d’en Bas i el Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca (PEHOC). El cicle titulat ‘Una Vall….Monumental!’ va començar amb una interessant xerrada a càrrec del mateix Fumanal sobre els vescomptes, esglésies i castells romànics i gòtics del nostre terme municipal.

La xerrada, on hi van assistir una trentena de persones presencialment, es va poder seguir també en directe a través del canal de Youtube de Can Trona i ja té prop de 300 visualitzacions.

Dissabte es va presentar T’has endut l’olor dels til·lers, un homenatge en forma de llibre de Jaume Puig i Ustrell a la seva difunta dona, l’actriu Àngels Poch, que va traspassar l’any 2015.

Es tracta d’un diari que descriu el dia a dia personal i familiar, des del diagnòstic de la malaltia fins la seva mort. Parla de l’enyor i del dol, del procés de comiat i de la pèrdua i ho fa aconseguint l’equilibri entre la raó i l’emoció. El llibre interpel·la al lector sobre la mort, sobre la fragilitat de la vida i l’exhorta a fer-se preguntes crucials sobre l’existència, per créixer i ser millors persones.

La Vall d’en Bas hi apareix en repetides ocasions perquè ha esdevingut un lloc important en la vida d’aquesta família al llarg de gairebé 50 anys. De fet, Àngels Poch va tenir una vida molt activa al poble i així és com se la recorda. L’acte, que va aplegar prop d’una quarantena de persones, va omplir d’emoció l’Auditori de Can Trona i es va poder gaudir de la lectura de fragments del llibre en les veus de l’actriu Marissa Josa o l’actor Lluís Soler. La veu d’Àngels Poch, tan característica, també es va poder escoltar a través de la projecció d’un vídeo on se la veia recitant el poema Excelsior del poeta Joan Maragall, en el marc de la Fira del Llibre de Frankfurt de 2007 on la Cultura Catalana va ser la convidada d’honor.

Info: Can Trona