El Petit Format arriba als 1.000 espectadors

Comparteix-ho amb els teus amics:

La 5ª edició del festival ha ofert 10 espectacles propers que han tingut lloc del 28 de novembre a l’1 de desembre en espais singulars d’Olot

El Festival de teatre El Petit Format 2019 ha tancat la seva cinquena edició amb el millor balanç pel que fa a l’aforament, les propostes escèniques i el tracte amb les companyies i espectadors. Enguany, i per primera vegada, tots els espectacles programats han estat professionals. En aquesta edició el festival feia un cant a la vida i a les petites coses, seguint els objectius de l’organització des dels seus inicis: una programació eclèctica, representacions de petit format i espais singulars reduïts de la ciutat, per tal d’aconseguir un vincle intimista amb l’espectador.

L’espai d’Art d’Àmbit Sant Lluc, l’església Sant Ferriol, l’Orfeó Popular Olotí, el celler de Can Batet, la Carbonera i el Teatre Principal han estat els espais escollits per acollir aquests quatre dies de teatre. En aquesta edició s’han superat els 1.000 espectadors, incloent els alumnes dels instituts. Aquesta xifra suposa més del 96% d’aforament ocupat, on les entrades de la major part dels espectacles estaven exhaurides gairebé un mes abans de l’inici del festival, indicant que El Petit Format ja s’ha fet un lloc en l’agenda dels olotins i olotines al mes de novembre. Els espectadors han comprat amb temps i fins i tot adquirint entrades per a més d’una representació.

Teatre pels joves

Apropar les arts escèniques a col•lectius que, a priori, són més reticents d’anar al teatre, és un dels objectius que va fer néixer aquest festival, per aquest motiu, tant dijous com divendres al matí, s’han ofert tres obres de microteatre als alumnes de 1r d’ESO d’instituts de la Garrotxa. Un recorregut per tres ambients del centre d’Olot que ha culminat amb un debat, moderat pels artistes, per aprofundir amb els temes tractats en cada espectacle. Una experiència molt enriquidora pels alumnes que han viscut aquestes hist ries a flor de pell.

Segell de qualitat

Enguany s’ha fet una clara aposta per programar obres de teatre amb segell de qualitat. Artistes de renom com Ricard Farré, Enric Cambray, Andrea Díaz, Pau Roca, Albert Salazar o Judit Farrés han format part de la cartellera d’aquest 2019. Les companyies participants, totes de de caràcter professional, tenen una traject ria destacada i es troben actualment en gires nacionals o internacionals. Alhora, aquestes obres han estat àmpliament guardonades i reconegudes pel sector cultural.

Un treball col·lectiu, participatiu i amb més sinèrgies

Una de les novetats d’aquesta cinquena edició ha estat la col·laboració dels alumnes de Cicle Formatiu de Grau Superior de Fotografia de l’Escola d’Art d’Olot, ells han estat els encarregats d’immortalitzar els millors moments de cada espectacle. Per , a més, han pogut veure de primera mà què passa abans i després de les funcions. Per altra banda, els organitzadors han seguit comptant amb el suport de Rialles, l’IME, l’ICCO, el Festival Píndoles i més de 40 voluntaris que han fet possible el bon funcionament del festival, cuidant-ne fins a l’últim detall.

Un record a Cristina Cervià

En l’edició del 2019 la companyia Una Càpsula de Teatre, organitzadors del festival, ha volgut retre homenatge a l’actriu i directora gironina Cristina Cervià, que ens va deixar el passat mes de març. Per aix se l’ha volgut recordar tal i com era, alegre i festiva, amb una copa de cava per a tot el públic assistent al finalitzar la funció ‘Qui ets?’ de Màrius Serra.

Els membres de l’organització estan molt satisfets, ja que més enllà de les xifres, els objectius del festival s’han acomplert i el balanç és gratament positiu. S’ha aconseguit apropar a l’espectador la veritat del teatre, oferir un bon tracte tant al públic com a les companyies convidades i així com també a tots els voluntaris que fan possible el correcte desenvolupament de cada espectacle.

Un cop consolidada la iniciativa com a cita indispensable del novembre a la Garrotxa, els organitzadors ja posen la mirada al 2020, amb la intenció de seguir oferint experiències úniques i efímeres que el públic tant valora any rere any. Així doncs, d’aquí pocs mesos, els membres de l’organització tornaran a recórrer els teatres catalans a la recerca d’espectacles de petit format, per bastir un nou programa que pugui encarar la sisena edició.

Imagen

Imagen

Imagen

Imagen