El Pla Creu Roja RESPON ha atès més de 29.800 persones afectades per la crisi de la COVID-19 a les comarques de gironines

Comparteix-ho amb els teus amics:

El Pla Creu Roja RESPON ha atès més de 29.800 persones afectades per la crisi de la COVID-19 a les comarques de gironines

Quan encara no s’han complert dos mesos de la posada en marxa del Pla Creu Roja RESPON davant la COVID-19, l’organització humanitària ha atès directament a més de 29.800 persones en situació de vulnerabilitat social a les comarques de Girona mitjançant 33.415 intervencions.

Aquesta xifra -que en el conjunt de Catalunya supera el 154.000 persones- s’ha assolit des de les 19 assemblees locals i comarcals de les comarques gironines, que han donat resposta a les més de 33.4000 intervencions per atendre les persones vulnerables mitjançant la mobilització de més de 457 voluntaris/àries, amb 229 noves incorporacions.

També cal destacar especialment el suport de 30 empreses que ja han col·laborat amb el Pla Creu Roja RESPON durant aquests gairebé dos mesos.

Dades del Pla Creu Roja RESPON per àmbits d’intervenció a Girona

Socors i Emergències

 • S’ha donat suport logístic als albergs de Girona, Figueres i Lloret de Mar.
 • S’han distribuït a la població 1.526 mascaretes protectores de la COVID-19 a les estacions de tren i autobús de Blanes, Figueres, Olot, Palamós, Palafrugell, Ripoll.
 • S’han posat a disposició del Departament de Salut 14 ambulàncies de Suport Vital Bàsic per si fos necessari qualsevol tipus de suport.
 • S’han activat 14 vehicles logístics de distribució d’ajuda bàsica i 30 persones de les Unitats d’Emergència Social (UES)

Salut

 • S’han realitzat 9.495 trucades de seguiment, prevenció i promoció de la salut a col·lectius en risc amb un equip de 40 persones de 10 assemblees locals i comarcals.
 • S’ha fet l’assistència de salut farmacològica a 45 persones en 65 intervencions d’entrega de medicaments en col·laboració amb el Col·legi de Farmacèutics de Girona.

Inclusió Social

 • S’han fet 6.317 lliuraments de béns de primera necessitat a 4.825 persones, que contempla, entre altres, 2.975 entregues de productes alimentaris, 400 kits higiènics, productes per la neteja de la llar, roba, i diversos productes de farmàcia.

Educació

 • S’han distribuït 44.625 kg d’aliments, bé a domicili de persones en risc, als magatzem de distribució d’aliments, o a través de 1.541 targetes de prepagament.
 • S’han efectuat 174 entregues econòmiques a 168 persones per tal de cobrir despeses de serveis bàsics de lloguers, aigua, llum, etc. Així com també s’ha realitzat l’assistència per a 12.876 tràmits bancaris, de compres, etc per 12.398 persones.
 • La virtualització del programa d’Èxit Escolar a permès que 12 nens i nenes en situació de vulnerabilitat poguessin continuar el seu suport educatiu en línia.
 • Més de 538 persones han accedit als cursos formatius online en matèries com ara la COVID-19, el suport emocional o els primers auxilis.

Ocupació

 • S’ha ajudat a inserir laboralment a 23 persones donant resposta a les 50 ofertes de treball gestionades de 8 empreses col·laboradores.
 • 36 persones han rebut orientació laboral de forma virtual en 40 activitats.

Creu Roja RESPON RECUPERACIÓ

Després de l’estabilització de la fase d’emergència sanitària, el país ha de fer front a les necessitats econòmiques i socials derivades que poden afectar la cohesió social arran de la incidència de la COVID-19, en especial en les persones més vulnerables.

Per aquests motius, davant el creixent impacte econòmic d’aquesta crisi i el previsible increment de les situacions de precarietat al país, la Creu Roja amplia la seva intervenció amb la Crida Creu Roja RESPON RECUPERACIÓ per arribar a més persones i durant més temps.

D’aquesta manera, la Creu Roja incrementa i reforça els seus programes i mecanismes d’actuació, ajustant la intensitat i pesos de la seva intervenció per donar suport a la recuperació de la societat mitjançant una resposta integral des de totes les àrees de coneixement en Socors , Salut, Inclusió Social, Ocupació, Educació i Medi Ambient, per contribuir de forma positiva i decidida a les fases d’estabilització i recuperació.

El Pla Creu Roja RESPON RECUPERACIÓ tindrà una durada de 7 mesos i durant aquest període s’espera atendre més de 2.400.000 persones vulnerables a tot l’estat.

Si pots, col·labora amb el Pla Creu Roja RESPON

La Creu Roja representa el major moviment humanitari, ciutadà i independent del món amb 155 anys col·laborant amb entitats públiques i privades perquè la humanitat i la dignitat arribi a totes les persones en qualsevol lloc i en tot moment i circumstàncies.

Des del començament de la crisi de la COVID-19, la Creu Roja està actuant en tots els països del món afectats, representant la major mobilització de recursos, capacitats i persones en la seva història en favor de les persones més vulnerables i la població general.

A Catalunya, la Creu Roja compta amb el suport social de més de 17.000 persones voluntàries i de més de 227.000 persones i empreses sòcies, mentre que a la resta de l’Estat, la Creu Roja aglutina més de 200.000 persones voluntàries i més de 1.400 punts d’atenció a tot el territori, que permeten atendre anualment a més de 4 milions de persones a nivell estatal, de les que més d’1,7 milions són ateses des de programes socials. A més, compta amb el suport de més d’1,360.000 socis, empreses i aliats.

La Creu Roja pertany a el Moviment Internacional de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja, present a 192 països i actua sempre sota set principis fonamentals: Humanitat, Imparcialitat, Neutralitat, Independència, Voluntariat, Unitat i Universalitat.