EL PLA D’USOS DE L’ESPAI PÚBLIC DEL PASSEIG DE MIQUEL BLAY, A DEBAT

Comparteix-ho amb els teus amics:

El Passeig d’en Blay és la zona cèntrica d’Olot per excel·lència. Malgrat que en els darrers anys ha anat cedint protagonisme com a eix de la vida ciutadana a altres zones de la ciutat, la seva situació i conformació urbanística fa que sigui un lloc molt concorreguda i sol·licitada per a la realització d’activitats els caps de setmana, tant de dies com de nits.

firal

D’altra banda, el fet que els dilluns s’hi celebri el mercat setmanal i que durant les Festes del Tura sigui el punt neuràlgic de la festa major, amb concentració de milers de persones a la nit i fins a primera hora del matí, genera una sensació de descontentament i de cansament entre els veïns que en pateixen directament les molèsties.

Penyes i associacions demanen de poder fer-hi concerts i balls fins altes hores de la matinada; durant el 2013 algunes d’aquestes sol·licituds han estat denegades per l’Ajuntament d’Olot aplicant una política d’allunyament del Firal dels actes de nit i de limitació dels horaris dels actes a l’aire lliure.

El passat 11 de març va tenir lloc una reunió al Casal Marià, a la qual estaven convocats tots els veïns del Firal i del Puig del Roser i on es va exposar i debatre un primer esborrany del document.

Ara, amb la voluntat que el procés arribi al màxim nombre de ciutadans s’ha obert un espai de participació (www.consensus.cat/olot) on, prèvia inscripció (requisit imprescindible), tothom que vulgui hi podrà fer les seves aportacions.