El ple de l’Ajuntament de la Vall d’en Bas rebutja la sentència de condemna als presos polítics

Comparteix-ho amb els teus amics:

El ple de l’Ajuntament de la Vall d’en Bas rebutja la sentència de condemna als presos polítics

IMG_6173

Un ple extraordinari de l’Ajuntament de la Vall d’en Bas ha rebutjat la sentència del Tribunal Suprem que ha condemnat a dures penes els presos polítics catalans. La moció ha estat llegida de manera conjunta pels 11 regidors de la Vall d’en Bas, per tal d’escenificar el que segons l’alcalde de la Vall, Lluís Amat, és “una acció conjunta i sense fisures entre govern i oposició” en la qüestió nacional.

Per unanimitat dels dos grups (La Vall Plural i Junts per La Vall d’en Bas), la moció ha tirat endavant. El text aprovat reivindica “el dret a l’autodeterminació i el dret a treballar pacíficament per esdevenir República Catalana, lliure, neta, justa i que treballi per garantir la igualtat d’oportunitats entre tota la ciutadania catalana”.

El text també reprova l’Estat espanyol per haver “dinamitat de la seva responsabilitat de fer front i donar resposta a les demandes de la ciutadana, per via dialogada i pacífica”.

La moció inclou un total de 10 punts. Entre ells, destaca “el rebuig a la sentència” ja que es constata “una regressió dels drets i les llibertats de la ciutadania de Catalunya”. A més, es reclama “la llibertat immediata de tots els presos i preses polítiques i exigir-ne l’amnistia de tots ells i elles, i de tots els exiliats i exiliades”.

Una dotzena de persones han seguit el ple en directe des de l’Ajuntament i d’altres ho han fet per l’emissió en directe que n’ha fet Bas Ràdio.

El text aprovat ha estat redactat conjuntament per l’Associació de Miunicipis per la Independència i l’Associació Catalana de Municipis.

Llegeix aquí la moció aprovada