El ple de Sant Joan canvia de franja horària per propiciar la conciliació i s’emetrà en streaming

Comparteix-ho amb els teus amics:

El ple de Sant Joan canvia de franja horària per propiciar la conciliació i s’emetrà en streaming

L’Ajuntament de Sant Joan les Fonts ha celebrat aquest dilluns una nova sessió ordinària del plenari municipal. Aquest òrgan s’ha reunit per tractar diferents qüestions d’interès i també per fer canvis en el cronograma de les seves celebracions.

Fins ara, les sessions amb caràcter ordinari, s’han celebrat un cop per trimestre un dilluns a les 9 del vespre. Ara, amb el canvi aprovat, es faran cada dos mesos i els dijous a les 8 del matí.

Aquest canvi busca propiciar la conciliació i racionalitzar els horaris de l’activitat pública. El nou horari busca adaptar-se a diferents peticions realitzades per òrgans com el Consell Assessor per a la Reforma Horària, que busca establir uns “hàbits horaris cívics, potenciant la igualtat entre les persones”, tal i com expliquen en el seu manifest. Aquesta és la línia de la proposta de l’equip de govern que s’ha aprovat amb els vots de Junts per Catalunya – Sant Joan les Fonts i Sant Joan Plural – Acord Municipal.

L’horari de matí ja era habitual per celebrar sessions plenàries de caràcter extraordinari. Ara la decisió s’aplicarà ja en la propera sessió plenària ordinària, prevista el proper mes de novembre.

Per tal de que el nou horari permeti al públic seguir-ho, l’Ajuntament treballa amb l’emissió de les sessions plenàries en streaming de vídeo. Un mecanisme que facilitarà als ciutadans interessats en la política municipal, poder seguir al corrent dels temes tractats encara que el nou horari els impliqui tenir compromisos laborals, socials, familiars… A més, un cop s’acabi, el vídeo quedarà penjat al canal de Youtube institucional.